26.07.2024
Ei sunt moldovenii care au ajuns în Cartea Recordurilor Guinness. Cum au reușit acest lucru - FOTO/VIDEO

Cunoaște-i pe moldovenii care, prin munca și talentul lor, au reușit să ajungă în Cartea Recordurilor Guinness, ducându-ne faima în întreaga lume.

Cleopatra Stratan

Cleopatra deține 6 recorduri mondiale:

Cel mai tânăr artist care a lansat un album de succes;

Cel mai tânăr interpret care a susținut un concert live de 2 ore în față unui public numeros;

Cel mai bine plătit artist care a primit 10.000 de euro pentru o singură piesă;

Cel mai tânăr interpret care a primit 3 premii MTV;

Cel mai tânăr interpret care a avut un HIT Nr.1 într-o țară la nivel național;

Cel mai tânăr interpret de succes.

Trupa O-Zone

Beneficiile uimitoare ale pâinii cu maia! Cum poți slăbi cu ajutorul ei, dar și cat de sănătoasă este. Dina Zaiaț, jurnalistă: „Practic nu are gluten” - VIDEO

Formația constituită din Dan Balan, Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness datorită piesei „Dragostea din tei”. Hitul s-a plasat pe primul loc în Eurochart Hot 100, menținându-și această poziție timp de 12 săptămâni, din iunie până în septembrie 2004.

Adrian Păunescu

Păunescu s-a nascut la 20 iulie 1943 în Copăceni, raionul Sîngerei și s-a stins din viață la data de 5 noiembrie 2010. A fost cunoscut mai ales ca poet. A ajuns în Cartea Recordurilor Guinness pentru faptul că volumele sale de poezie, care însumează peste 300.000 de versuri, depășesc cea mai întinsă epopee a lumii, „Mahabharata”, care are 215.000 de versuri. 

Ion Lazarenco

A ajuns în Cartea Recordurilor Guinness pentru că a înotat râul Nistru (238 de kilometri) în 8 zile și pentru că a devenit primul om de pe glob care a reușit să traverseze în înot cele șapte strâmtori, din prima încercare.

Olga Buianovscaia

Moldoveanca a ajuns în Guinness World Records pentru crearea celei mai mari bule de săpun din lume. Recordul a fost înregistrat pe 2 decembrie 2022, la Chișinău. Olga este artistă de circ și a hotărât să încerce acest record pentru a promova arta bulelor.

Corneliu și Angela Botgros și-au botezat fetița! Prima imagine de la sărbătoarea Cameliei - FOTO

Serghei Zincenco

A intrat în Cartea Recordurilor că fiind parașutistul cu cele mai multe salturi (peste 10 mii). El deține 9 recorduri.

Petru și Svetlana Gozun

Ce doi au reușit să deschidă cea mai mare școală de dansuri sportive de pe glob. E vorba despre „Clubul de Dans Codreanca”.

Lia Manoliu

S-a născut la 25 aprilie 1932 la Chișînău. A fost prima sportivă din lume care a participat la șase ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice: Helsinki 1952, Melbourne 1956, Roma 1960, Tokyo 1964, Ciudad de Mexico 1968, Munchen 1972.

De ce nu ai ajuns încă acolo unde îți dorești? Lorina Buga, psiholog: „Atât timp cât nu vei recunoaște frica...”

Petru Costin

El este moldoveanul care a colecţionat 13.855 de potcoave.

Lewis Milestone

A fost primul om din istorie care a luat 2 premii Oscar: 1928 – „Two Arabian Knights” – best director (comedy); 1930 – „All Quiet on the Western Front” – best director.

Tatiana Verega

A reușit să stea în poziția de plank timp de 3 ore, 45 de minute și 23 de secunde.

Articole din aceeasi categorie