25.07.2024
De ce nu ai ajuns încă acolo unde îți dorești? Lorina Buga, psiholog: „Atât timp cât nu vei recunoaște frica...”

Fiecare dintre noi își dorește să atingă anumite obiective sau să-și realizeze visurile. Cu toate acestea, de multe ori ne găsim în situația în care ne întrebăm de ce nu am ajuns încă acolo unde ne-am propus. Psihologul Lorina Buga aduce în discuție un adevăr incomod: există multiple motive subtile și complexe care stau în spatele eșecurilor noastre aparente.

- Tu pur și simplu încă nu ești gata să plătești pentru visul sau dorința ta

„Nu mă refer la bani, este despre asumarea riscurilor, să ai sacrificii, să înfrunți greutățiși asta este plata pentru succesul tău. Gratis nimic nu ți se dă. Visurile tale merită efortul tău? Dacă nu, atunci poate revizuiești scopurile, poate nici nu sunt cele adevărat”, a spus Lorina.

Cum să te speli corect pe față – pași simpli pentru un ten frumos și sănătos

- Pentru că tu pur și simplu nu dorești atât de tare

Psihologul a menționat:„Dacă în timp ai văzut că nu faci nimic pentru visurile tale, atunci ție pur simplu îți place să vrei. Și pentru ca să nu te mustre conștiința, ți-ai creat iluzia că acuș, acuș voi începe să fac ceva pentru dorința mea. Dar nu vei face oricum nimic, până nu-ți vei dori cu adevărat”.

Cynthia Elisoa, dezvăluiri despre experiența sa la „Vocea României”: „Dacă eu, provenind din ghetoul Madagascarului, am reușit, atunci...” - FOTO

- Frica ta de eșec este mai mare decât realizarea visului

„Atât timp cât nu vei recunoaște frica, ceea ce este absolut normal, și nu vei începe a acționa cu pași mici, nimic nu se va schimba”, a mai adăugat psihologul Lorina Buga.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Bucătarilor! TOP-ul celor mai cunoscuți chefi de la noi - FOTO

- Tu nu crezi cu adevărat în tine, tu doar ai așteptări că poate vei reuși ca alții

Nu trebuie să aștepți momentul potrivit, dar trebuie să începi din acest moment: „Pentru a reuși trebuie să începi acum”.

Câți bani urmează să primească Celine Dion pentru interpretarea de la JO 2024. Cântăreața nu a mai urcat pe scenă din martie 2020

Lorina Buga este un psiholog din Republica Moldova, aceasta are o comunitate de peste 37 de mii de urmăritori în mediul online.

SURSĂ FOTO: Instagram/psiholog.lorina.buga

Articole din aceeasi categorie