21.11.2023
Doliu la Casa Alba! Rosalynn Carter, fosta prima doamna a SUA, a murit la 96 de ani

Rosalynn, fosta prima doamna a SUA, a decedat la varsta de 96 ani, acasa, in Georgia. Potrivit Centrului Carter, a murit „linistita, cu familia alaturi de ea”.

Moartea sotiei l-a indurerat profund pe Jimmy Carter. Mariajul lor de 77 ani este cel mai lung dintre mariajele cuplurilor prezidentiale din istoria SUA. Fostul presedinte Carter, in varsta de 99 de ani, a declarat: „Rosalynn a fost partenerul meu egal in tot ceea ce am realizat vreodata. Mi-a oferit sfaturi intelepte si m-a incurajat atunci cand am avut nevoie. Atata timp cat Rosalynn a fost pe lume, am stiut intotdeauna ca cineva m-a iubit si m-a sprijini”.

DOLIU imens la Casa Albă: A murit Rosalynn Carter, fostă primă doamnă a SUA

Gloria Gorceag - sarbatorita zilei! Interpreta a organizat o sedinta foto spectaculoasa la aniversarea celor 36 de ani - FOTO

Cuplul Carter s-a casatorit in 1946 si au avut impreuna 4 copii: 3 fii si o fiica. Copiii, la randul lor, le-au daruit 22 de nepoti si stranepoti. De-a lungul vietii, frumosul cuplu s-a sprijinit reciproc. Rosalynn si-a sustinut sotul si in timpul carierei lui politice, fiindu-i avocat si consilier. In timpul mandatului de presedinte al lui Jimmy Carter, din 1977 pana in 1981, a fost presedinte de onoare al Comisiei prezidentiale pentru sanatate mintala. Au reusit sa pastreze aprinsa flacara iubirii lor in pofida trecerii anilor. Fosta prima doamna si fostul presedinte au inventat chiar si o fraza dulce pe care o impartaseau unul cu celalalt: "ILYTG", care reprezinta initialele pentru „I love you the goodest", care s-ar traduce prin  „Te iubesc cel mai mult”.

A spus DA! Cum a fost ceruta in casatorie Olga Verbitchi: „Sunt alaturi de marea mea iubire” - FOTO/VIDEO

A murit fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, Rosalynn Carter,  la 96 de ani

Rosalynn Carter a fost prima doamna a SUA intre 1977 si 1981. In deceniile in care s-a aflat in serviciul public, a fost un avocat de frunte pentru numeroase cauze, inclusiv pentru sanatatea mintala. Fosta prima doamna fusese diagnosticata cu dementa in luna mai si a primit ingrijirile medicale necesare la domiciliu. 

Rosalynn Carter ma demencję. "Stygmatyzacja jest często barierą" - Kobieta

Sfantul Mihail si Gavril - sarbatoare speciala pentru cei care poarta acest nume! Cine sunt vedetele de la noi care sarbatoresc astazi - FOTO

Articole din aceeasi categorie