02.03.2022
„Chiar din prima zi cand a fost anuntat ca s-a inceput razboiul primul lucru care mi-a venit in gand a fost sa scriu la toti care ii cunosc din Ucraina.” Cum presedintele „Rotary Club Chisinau”, Luminita Suveica ii ajuta pe refugiati - VIDEO

Luminita Suveica este una din acele persoane care depune tot efortul pentru ai ajuta pe ucrainenii refugiati. Afla mai multe detalii intr-un interviu marca O Seara Perfecta.

„Chiar din prima zi cand a fost anuntat ca s-a inceput razboiul primul lucru care mi-a venit in gand a fost sa scriu la toti care ii cunosc din Ucraina. Oameni cu care am facut cunostinta la seminare, congrese. Am primit multe mesaje, dar pe langa mesaje am si actionat. Am facut legatura cu o mama cu doi copii care a zis ca nu poate sa stea in Ucraina pentru ca langa casa ei se aud explozii puternice. Am fost si i-am adus de la Otaci. I-am adus la Chisinau.”, a povestit Luminita Suveica, presedintele „Rotary Club Chisinau”.

De asemenea, Luminita a povestit ca acea familie are abia 5 zile de cand a ajuns in Republica Moldova, insa membrii familiei deja incep a invata limba romana. „Invata cate 10 cuvinte pe zi.”

Sean Penn a mers kilometri pe jos, prin Ucraina. Ce necaz a patit actorul

Un alt caz emotionant la care a asistat presedintele „Rotary Club Chisinau” a avut loc la Criva. O familie a fost nevoita sa se desparta la vama deoarece sotul a ramas sa lupte in Ucraina. „In fiecare zi avem istorii noi. Ma bucur ca am putut ajuta cu ce a fost necesar. 

„Tot weekend-ul l-am petrecut la Moldexpo. Am facut voluntariat. Am insotit si o familie la medic deoarece o fetita si-a fracturat piciorul. Chiar m-a impresionat poporul moldovenesc in aceasta situatie. Toti au fost atat de deschisi si atenti.”, a mentionat Luminita Suveica.

Starea de spirit a copiilor mici este foarte buna. Dupa cum spune femeia, ei s-au adaptat foarte usor. Cei mai mari deja inteleg mai mult situatia, iar cand sunt intrebati ce isi doresc acestia raspuns: „Vreau sa fie pace. Nu vreau nicio jucarie, nu vreau nimic.”

Totodata, Luminita a adaugat ca starea de spirit difera de la un om la altul: „Multi isi gasesc putere, spun ca pentru copiii lor trebuie sa traiasca. Sunt care au inceput sa-si caute un job.”

Gerard Depardieu, un apropiat al lui Vladimir Putin, cere oprirea razboiului „fratricid” din Ucraina

Luminita a povestit ca pe langa produse de stricta necesitate, refugiatii mai au nevoie si de comunicare.„Este nevoie de cearsafuri, de plapume, de perne, de produse igienice. Sunt foarte multe necesitati, dar este foarte mare nevoie de comunicare. Eu asta am observat-o duminica. Multi vin, lasa produsele si pleaca, dar ei asteapta comunicare pentru ca sa-i incadram. 

De asemenea, dupa cum povesteste femeia, la Universitatea de Medicina, ieri si astazi se fac transfuzii de sange pentru toti cei care vor avea nevoie. „Toata lumea poate dona daca nu are contraindicatii de la medic sau o boala infectioasa. Si eu maine ma pregatesc sa plec sa donez cat de putin.”

Si „Rotary Club Chisinau” au deschis un cont bancar unde fiecare poate dona cat poate. „Se adun bani. Vor fi transferuri din Norvegia, din Italia. Totul este transparent, fiecare factura se inscrie.”

Ce operatii estetice are Vladimir Putin? Raspunsul expertilor esteticieni

„Rotariei din Ucraina s-au mobilizat. Au trimis familiile in Moldova, insa ei au ramas acolo. ”, a spus Luminita Suveica.

Articole din aceeasi categorie