02.03.2022
Gerard Depardieu, un apropiat al lui Vladimir Putin, cere oprirea razboiului „fratricid” din Ucraina

Actorul francez Gerard Depardieu, un apropiat al lui Vladimir Putin si cetatean rus din 2013, a cerut oprirea luptelor din Ucraina si negocieri intre cele doua parti, intr-o declaratie pentru AFP marti, in a sasea zi a invaziei ruse, relateaza News.ro.

„Rusia si Ucraina au fost intotdeauna tari surori. Sunt impotriva acestui razboi fratricid. Am spus: 'Opriti armele si negociati!'”, a declarat actorul in varsta de 73 de ani.

Un artist ucrainean a lasat microfonul pentru arma si isi apara tara: „Nu e vreme de cantat la chitara, e vremea sa luam pustile” - FOTO/VIDEO

Declaratiile lui Gerard Depardieu vin in momentul in care armata rusa continua sa se desfasoare in incercarea de a controla Kievul si atunci cand centrul Harkovului, al doilea cel mai mare oras al Ucrainei, nu departe de frontiera rusa, este bombardat de armata rusa, potrivit guvernatorului regiunii.

Monstrul sacru al cinematografiei franceze, care are cetatenie franceza si rusa, a contactat telefonic AFP pentru a face aceasta declaratie.

El a obtinut un pasaport rus in ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscala a presedintelui Francois Hollande.

Gerard Depardieu a declarat ca Ucraina este parte a Rusiei

In 2015 Depardieu a primit interdictie de a intra in Ucraina timp de 5 ani de zile, dupa ce si-a exprimat sustinerea pentru anexarea Crimeii de catre Moscova si separatistii din Donbas.

In august 2014, in timp ce lupta dintre separatistii pro-rusi si soldatii ucraineni se dezlantuise in estul Ucrainei, Gerard Depardieu a contestat suveranitatea Ucrainei, afirmand: „Iubesc Rusia si Ucraina, care este parte a Rusiei”.

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, mesaj de multumire pentru Ducii de Cambridge - FOTO

De asemenea, actorul francez a declarat in septembrie 2014 ca se simte „foarte mandru” de Serbia, care a refuzat sa se alature sanctiunilor europene impotriva Moscovei.

Presedintele sarb Aleksandar Vucic a anuntat ca nici de aceasta data tara sa nu va impune sanctiuni impotriva Rusiei din cauza agresiunii asupra Ucrainei, o alta tara locuita de un popor majoritar slav.

Articole din aceeasi categorie