23.05.2022
Chiar daca este intr-un scaun cu rotile, acest lucru nu ii limiteaza visele! Afla cine este Felicia Bulimaga, o tanara pasionata de arta fotografica: „Prin fotografii eu vreau sa arat ca viata este frumoasa” - VIDEO

Atunci cand ti se pare ca viata e nedreapta cu tine poti sa renunti sa visezi sau poti sa te ridici si sa ajungi acolo unde doresti. Felicia Bulimaga este o tanara care a ales sa-si urmeze visul chiar daca de la nastere este intr-un scaun cu rotile. Diagnosticata din primele zile de viata cu paralizie cerebrala, Felicia si-a infruntat dizabilitatea. Tanara este pasionata de arta fotografica si incearca zi de zi sa transmita prin fotografia sa cat de frumoasa este viata. Intreaga poveste a Feliciei o poti afla intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

In scaun cu rotile, cu un aparat foto intr-o mana si cu lesa catelusului sau in cealalta, asa a fost suprinsa Felicia Bulimaga in parc. Ii place sa fotografieze trecatorii in specal cand acestia nu o observa.

Demult isi dorea sa invete arta fotografiei, insa nu avea curaj. Totul s-a schimbat atunci cand l-a cunoscut pe Vlad Andreev care, prin propriul exemplu, i-a insuflat increderea si curajul ca orice este posibil, daca doresti cu adevarat.

„Eu am avut norocul sa intalnesc o doamna care este psiholog si ea mi-a spus ca stie un baiat cu dizabilitate ce m-ar putea ajuta la arta fotografiei.”, a mentionat Felicia Bulimaga, iar Vlad Andreev a adaugat: „Si eu am spus: „De ce sa nu-i ofer o sansa?”. Am inceput sa-i explic cum corect sa contruiasca compozitia. Incerc mereu sa vad care sunt abilitatile ei, in care subdomeniu sa se incadreze.”

A vorbit despre pasiunea ei, iar oameni cu sufletul mare au auzit-o. De curand, Felicia a primit in dar un aparat foto la care visa. „Am avut norocul ca cineva sa-mi ofere acest aparat foto profesional. Este cu mult mai performant decat primul meu aparat foto. Eu sunt foarte recunoscatoare acestei doamne.”, a spus Felicia.

Senzatie! Irina Rimes si Surorile Osoianu au facut „nebunie mare” si au creat un moment istoric la un SoundClash din Romania. Publicul a ramas uluit: „Asta da arta...” - VIDEO

Ii place sa surprinda emotiile oamenilor in cele mai neasteptate momente. „Nu-mi place sa fie doar pe loc. Mie imi place sa fac fotografiile prin surprindere. Poze de reportaj mai mult as zice. Ca model pentru poze nu m-am simtit foarte liber. M-am simtit bine, dar si incomod un pic.”

Totusi, Felicia nu are inca curajul sa faca din acest hobby o meserie. „As vrea sa am cat mai mult public care din placerea mea sa-i pot fotografia, dar...ca sa fie asta o meserie trebuie sa fii sanatos.”, a povestit Felicia.

De cealalta parte, Vlad Andreev, deja un cunoscut fotograf care are acelasi diagnostic ca al Feliciei, paralizie cerebrala infantila, a demonstrat ca si oamenii cu o conditie fizica limitata, pot reusi in acest domeniu. „In viata totul este posibil. Scopul meu de baza este sa promovez alti oameni, sa-i ajut sa depaseasca anumite bariere, obstacole pe care le au. Feliciei i s-ar potrivit fotografiile portret.”, a mentionat Vlad.

La doar 9 ani a cucerit publicul romanesc, iar pentru Moldova este deja o invingatoare! Afla ce surprize pregateste pianista Martina Meola pentru finala „Romanii au Talent”, dar si ce va face cu banii daca va castiga marele premiu: „Voi ajuta Filarmonica Nationala si....” - VIDEO

Cel mai bun si fidel prieten al Feliciei este Samy, catelusul ei care o accepta si o iubeste asa cum este ea. „Il am datorita Dianei Voevutschi si emisiunii O Seara Perfecta. Diana a facut un proiect cu ajutorul caruia am fost ca niste printese.”, a spus Bulimaga.

Felicia Bulimaga a fost abandonata de la nastere, fiind diagnosticata cu paralizie cerebrala infantina. A crescut in orfelinat, iar acum sta intr-o locuinta protejata din Ialoveni alaturi de alte 4 fete cu dizabilitati. Toata viata si-a petrecut-o in scaunul cu rotile, totusi ar avea sansa sa se deplaseze cu premergatorul, daca reuseste sa faca o interventie chirurgicala la picior.

Maia Sandu - aparitie originala la Presedintie! Formatia Zdob si Zdub si Fratii Advahov au fost decorati cu „Ordinul de Onoare” de catre sefa statului - FOTO

„Pana acum mergeam cu premergatorul, dar pentru ca imi creste la degete un os nu pot deja sa calc pe el. Imi trebuie o interventie si este foarte costisitoare, ar costa aproximativ 25 de mii de lei.”, a povestit Felicia.

Sa ai curajul sa visezi, asta este indemnul Feliciei. „Visele trebuie strigate, trebuie spuse. Prin fotografii eu vreau sa arat ca viata este frumoasa.”

Articole din aceeasi categorie