23.05.2022
Maia Sandu - aparitie originala la Presedintie! Formatia Zdob si Zdub si Fratii Advahov au fost decorati cu „Ordinul de Onoare” de catre sefa statului - FOTO

Membrii Formatiei „Zdob si Zdub” si fratii Vasile si Vitalie Advahov, precum si echipa care a contribuit la prestatia muzicienilor la Concursul International „Eurovision Song Contest 2022”, au fost invitati la presedintie, unde au fost decorati cu „Ordinul de Onoare”. 

Artistii si intreaga lor echipa au fost intalniti de catre presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care i-a salutat pe toti cu mare caldura. 

„Am urmarit si eu, alaturi de milioane de oameni, evolutia muzicienilor nostri. Am apreciat talentul, originalitatea si energia cu care au stiut sa vorbeasca lumii intregi despre Moldova, despre cultura si traditiile noastre”. 

La doar 9 ani a cucerit publicul romanesc, iar pentru Moldova este deja o invingatoare! Afla ce surprize pregateste pianista Martina Meola pentru finala „Romanii au Talent”, dar si ce va face cu banii daca va castiga marele premiu: „Voi ajuta Filarmonica Nationala si....” - VIDEO

Presedintele le-a multumit muzicienilor pentru bucuria pe care au adus-o intregii tari, atunci cand s-au plasat pe locul sapte al competitiei. 

„I-am indemnat sa ramana in continuare promotori ai Republicii Moldova - Republica oamenilor frumosi. Avem nevoie de acest lucru mai ales acum, cand am pornit cu pasi hotarati pe drumul integrarii europene - un drum pe care vom reusi inclusiv prin talent si valoare”. 

In semn de apreciere a acestei valori, precum si pentru talentul lor artistic, originalitate si activitate de creatie prodigioasa, Maia Sandu le-a acordat „Ordinul de Onoare”. De asemenea, presedintele Republicii Moldova a acordat Diplome de Onoare pentru echipa proiectului „Eurovision 2022”.

Katalina Rusu si Andrei Croitoru si-au botezat fetita! Vezi cum a sarbatorit familia aceasta zi frumoasa - FOTO/VIDEO

„Este un gest de recunostinta din partea tuturor cetatenilor tarii noastre, pentru sentimentul de mandrie pe care ne-ati facut sa-l traim si pentru care va multumim”.

In semn de recunostinta, artistii au venit si ei cu o supriza pentru Sefa Statului. Acestia i-au daruit un maiou personalizat, cu print traditional, pe cu inscriptia „Zdob si Zdub si Fratii Advahov”. Pe tot parcursul evenimentului, presedintele a purtat acest maiou, devenind astfel o parte a intregii echipe. 

Olga Verbitchi a implinit 21 de ani! Tanara a inceput sa-si sarbatoreasca ziua de nastere inca de la miezul noptii: „Incepem corect...” - FOTO/VIDEO

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie