27.06.2022
Cel mai mare tort pe care l-a creat cantarea 100 de kilograme. Afla secretele profesiei de cofetar de la refugiata din Ucraina, Lesya Kulikovscaia: „Ai nevoie de multa putere si nervi” - VIDEO

Refugiatii din Ucraina continua sa se adapteze si sa-si traiasca viata departe de casele lor. Pana de curand, Lesya Kulikovscaia din Donetk, un cunoscut cofetar din Ucrainea, venea de cateva ori pe an in Moldova pentru a oferi masterclass-uri. De cateva luni insa, Moldova a devenit casa ei. Femeia si-a gasit de munca, iar deserturile ei au devenit repede extrem de solicitate la noi. Intreaga ei poveste o poti afla intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Lucrarile ei par adevarate opere de arta. Situatia din Ucraina a adus-o in Moldova, iar de mai bine de 3 luni, femeia locuieste, dar si munceste in calitate de cofetar la noi in tara. „Am venit aici pentru ca am predat in Moldova timp de 9 ani arta cofetariei. Sunt profesoara cu un stagiu de 11 ani. Am venit aici si iata ca am inceput sa lucrez. Am venit pe 24 martie cu fiul mai mic, iar in curand va veni toata familia aici.”, a mentionat Lesya Kulikovscaia.

Cantareata Pink, neinduratoare cu fanii sai care sustin interzicerea avortului: „Sa nu mai ascultati muzica mea niciodata!”

In Ucraina era un specialist cunoscut in acest domeniu, de aceea comenzile nu au intarziat sa apara atunci cand s-a stabilit in Moldova. „Eu fac ceea ce-mi place, lucrez 24 din 7. Sunt un cofetar foarte solicitat la nunti, corporative. Am comenzi si lucrez ca si toti altii.”, a adaugat cofetara.

„Totul incepe de la tine” - este lectia pe care a invatat-o de-a lungul timpului Olia Tira! Afla cum se simte interpreta dupa ce s-a mutat in Cipru, dar si cat de mult a evoluat spiritual: „Dumnezeu intotdeauna ma trage din zonele periculoase..” - VIDEO

De-a lungul timpului, Lesya a reusit sa-si formeze propriul stil in domeniul deserturilor. A creat torturi de cele mai ciudate forme, dar si dimensiuni. „Am executat un tort cu pesti vii in acvarium. Toti pestisorii au supravietuit. Cel mai mare tort a avut aproximativ 100 de kilograme.”, a povestit Lesya.

Un tort de 20 kg, cu inaltimea de un metru, in forma de rochie, facut de Lesya, a fost vedeta unui eveniment din capitala. „Scopul a fost de a crea ceva fashion. Tortul este acoperit cu ciocolata, totul este comestibil.”

Meseria de cofetar, chiar daca pare una frumoasa, este extrem de grea. „Ai nevoie de multa putere si nervi. Cand executi un tort poti sa nu dormi si 5 zile. Cu toate aceastea, cand vezi chipurile fericite ale cumparatorilor parca ai aripi.”, a spus Lesya in cele din urma.”

Daca iti doresti acte in regula, nu cauta cai usoare si rapide! Afla de la Ion Gustiuc cum sa nu cazi in plasa escrocilor care te manipuleaza: „Mai bine sa te inveti din greselile altora, decat sa dai mita si sa smecheresti” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie