27.07.2024
Cauzele frecvente ale căderii părului! La ce aspecte ar trebui să atragi atenție când vine vorba despre podoaba ta capilară - FOTO

Căderea părului este o problemă care afectează atât femeile, cât și bărbații, indiferent de vârstă. Cauzele pot fi multiple, de la factorii genetici și hormonali, până la stres, deficiențe nutriționale și afecțiuni medicale. Află de la dermatologul Veronica Vîzdoagă care sunt principalele cauze ale căderii părului. 

Dermatologul Veronica Vîzdoagă, a explicat care pot fi cauzele frecvente ale căderii părului: 

1. Stresul emoţional

Orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unui accident rutier, intervenţie chirurgicală, afecţiune severă, divorţul, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă, sau chiar o banală răceală care se întinde pe o perioadă mare de timp poate duce la căderea temporară a parului. Vestea bună este că odată ce scapi de acea stare emoţională negativă, părul reintră în normal şi nu va mai cădea la fel de mult, totuși, chiar dacă trauma a trecut, pentru vindecarea totală este nevoie de timp!

2. Sarcina

În perioada sarcinii părul este în faza de creștere dar după 3 luni de la sarcină apare o perioadă de cădere intensă a părului absolut fiziologică care nu trebuie să va pună în gardă.

Moldova rurală! 12 pensiuni unde poți să te odihnești alături de cei dragi, departe de agitația orașului - FOTO

3. Prea puţine proteine

În momentul în care corpul nu primeşte suficiente proteine, procesul de creştere a părului este încetinit, iar regenerarea este şi ea blocată. Prin urmare, include în alimentaţie cât mai multe alimente bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea sau peştele.

4. Moştenirea genetică

Poate fi şi acesta un motiv, mai ales dacă ştii că persoanele de sex feminin din familie au avut astfel de probleme. Spre deosebire de bărbaţi, femeile nu se trezesc dintr-o dată cu o chelie de toată frumuseţea, ci se confruntă cu subţierea părului şi ruperea facilă a acestuia la periaj, ceea ce duce la rărirea podoabei capilare.

TOP 7 video-uri marca O Seară Perfectă care au reușit să adune milioane de vizualizări - VIDEO

5. Dezechilibrul hormonal

La fel cum sarcina poate modifica nivelul de hormoni din corp, acelaşi lucru se poate întâmpla şi atunci când iei anticoncepţionale nepotrivite, care îţi pot da peste cap hormonii androgeni, responsabili şi de chelia la bărbaţi.

6. Deficienţa de fier

Aproape una din 10 femei cu vârste între 20 şi 49 de ani suferă de anemie ca urmare a unei lipse acute de fier în organism şi culmea este că majoritatea doamnelor nici măcar nu ştiu acest lucru. Lipsa fierului este o cauză comună a căderii părului şi pentru a afla cu certitudine dacă aceasta este cauza care stă la baza problemei pierderii părului este necesar să faci o serie de analize de sânge, care pot determina nivelul de fier din sânge. Nu uitați că ciclurile menstruale abundente tot duc la căderea fierului seric în sânge.

7. Slăbitul brusc

Multe doamne se supun, cu, sau fără conştiinţă, numeroaselor diete din mediul virtual sau din auzite, iar acest lucru poate să le afecteze dramatic organismul, deoarece de multe ori se întâmplă să recurgă la înfometare ori diete drastice, care limitează corpul de vitaminele şi mineralele necesare.

Ei sunt moldovenii care au ajuns în Cartea Recordurilor Guinness. Cum au reușit acest lucru - FOTO/VIDEO

8. Sindromul ovarelor polichistice

Este un alt motiv care duce la creşterea nivelului de hormoni androgeni, care poate predispune la creşterea în greutate, risc crescut de diabet, tulburări menstruale, infertilitate şi problema care ne macină pe noi, femeile, căderea excesivă a părului. Şi, de parcă nu sunt suficiente aceste probleme, această afecţiune poate favoriza creşterea părului în zone mai puţin agreate, cum ar fi cel de pe faţă sau cel de pe suprafaţa corpului, mai puţin de pe cap.

SURSĂ FOTO: Facebook/ Cosmedica Vizdoaga 

Articole din aceeasi categorie