26.07.2024
Moldova rurală! 12 pensiuni unde poți să te odihnești alături de cei dragi, departe de agitația orașului - FOTO

În inima Moldovei se ascund locuri desprinse din povești, unde timpul pare să se fi oprit pentru a lăsa loc naturii să își dezvăluie frumusețea. Descoperă pensiunile care îți oferă oportunitatea de a evada din agitația cotidiană și de a te bucura de liniștea rurală. Vezi mai jos 11 atracții turistice care pot fi gazde a evadărilor tale din oraș. 

1. „Hanul lui Hanganu”

„Hanul lui Hanganu” este locul ideal pentru o evadare plină de energie pozitivă. Situat într-o oază de liniște, la o oră și jumătate distanță de agitația urbană, acest han din satul Lalova, raionul Rezina, este ca o fereastră deschisă spre peisaje mioritice, desprinse din povești.

2. Pensiunea „Beciul Vechi” din Mileștii Mici

Pensiunea „Beciul Vechi” din Mileștii Mici te cucerește cu farmecul său autentic, în centrul istoric al satului. Aici, străduțele mici, aerul proaspăt și grija deosebită a locuitorilor te întâmpină cu o căldură aparte. Atmosfera de poveste te provoacă să explorezi în voie frumusețea acestui colț de rai rural.

Beneficiile uimitoare ale pâinii cu maia! Cum poți slăbi cu ajutorul ei, dar și cat de sănătoasă este. Dina Zaiaț, jurnalistă: „Practic nu are gluten” - VIDEO

3. Pensiunea „Casa de sub Stâncă" 

Pensiunea „Casa de sub Stâncă" își poartă numele cu mândrie, fiind așezată sub una dintre cele mai impresionante stânci din satul Trebujeni. Pe lângă deliciile tradiționale ale bucătăriei locale, plimbările cu căruța prin împrejurimi, aici vă puteți învăța meșteșuguri vechi, cum ar fi împletitul de păpuși și pălării din pănușă.

4. „Popasul Domnesc”

„Popasul Domnesc” oferă mai multe foișoare rustice perfecte pentru relaxare și zone amenajate pentru picnic. Vizitatorii pot folosi grătarele puse la dispoziție de complex. De asemenea, pensiunea include un teren de joacă destinat copiilor și asigură o experiență de vacanță completă și relaxantă pentru toată familia.

5. „Casa Văratic”

„Casa Văratic” oferă spații de cazare cu acces gratuit la Wi-Fi, grătar, o grădină și parcare privată. Proprietatea dispune de o terasă, o bucătărie complet utilată, o zonă de relaxare confortabilă cu canapea și TV.  În plus, sunt disponibile electrocasnice pentru a asigura confortul maxim al oaspeților.

5 moduri prin care scazi eficacitatea cremei cu factor de protecție solară, fără să îți dai seama

6. „Bahmut Club”

„Bahmut Club” reprezintă o destinație turistică amplasată în mijlocul Codrilor. La o distanță de 70 de kilometri de capitală, puteți descoperi o părticică din Moldova tradițională, dar și din cea modernă. Pensiunea vă pune la dispoziție căsuțe din lemn spațioase, cu băi proprii, încălzire, TV, internet Wi-Fi și tot confortul de care aveți nevoie.

7. „La Iepurași”

Pensiunea „La Iepurași”, situată în satul Lunga din raionul Florești, la doar 120 de kilometri de Chișinău, vă invită să descoperiți confortul și frumusețea căsuțelor de tip A-frame. Acolo este locul ideal pentru a vă relaxa și conecta cu natura. Gazda oferă o oază bine amenajată pentru odihnă, completată de piscină, terasă, cu facilități suplimentare precum saună și ciubăr pentru o relaxare profundă.

8. „Casa Veche”

„Casa Veche” este o pensiune turistică cu un stil rustic autentic, oferind 12 locuri de cazare confortabile. Dispune de o terasă de vară și un restaurant specializat în bucătăria regională. De asemenea, pensiunea include un spațiu dedicat pentru masterclass-uri culinare. La restaurantul pensiunii se utilizează exclusiv produse crescute în propria grădină.

Gest inedit! O femeie și-a făcut primul tatuaj la vârsta de 90 de ani: „Ne-am făcut același tatuaj pentru a avea o...” - VIDEO

9. „CUIB”

Complexul turistic „CUIB” este situat într-o localitate pitorească și liniștită, cu peisaje idilice, în apropierea uneia dintre cele mai vechi mănăstiri din țară – Mănăstirea Căpriana. Lansat în preajma sărbătorilor de iarnă, acest complex oferă o oază de relaxare și liniște într-un cadru natural deosebit.

10. „Tree House”

„Tree House” este locul perfect pentru a te reconecta cu natura. Acest resort autentic îmbină în mod armonios toate elementele esențiale pentru o escapadă de vis: focul, apa, pământul, aerul și copacii. Situat în apropierea Chișinăului, complexul oferă totuși intimitate și o separare clară de agitația orașului.

11. Zăvoiul Nistrului Eco Village

Dacă îți dorești o odihnă în mijlocul naturii, într-un peisaj idilic departe de agitația orașului, vei găsi o destinație perfectă la pensiunea Zăvoiul Nistrului Eco Village. Aici, liniștea și relaxarea sunt la ele acasă, oferindu-ți condiții ideale pentru o vacanță de neuitat. Situată în satul Egoreni, orașul Soroca, la doar 135 de kilometri de Chișinău, pensiunea îți va depăși toate așteptările și îți va oferi un sejur memorabil în mijlocul naturii.

12. Vila Etnica 

Experimentați frumusețea naturală într-o oază privată de relaxare de-a lungul malului râului Răut. Aici, veți găsi tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă relaxa și pentru a vă bucura de momente de liniște și armonie. Puteți savura bucate delicioase din restaurantul nostru sau puteți pregăti mâncare în mijlocul naturii din Orheiul Vechi.

SURSĂ FOTO: Google, Instagram/classisinternallll

Articole din aceeasi categorie