20.12.2022
Au jucat cu multa pasiune, dramatism si sinceritate! Corina Rotaru si Nicu Ciumasu - noii „Romeo si Julieta”. Afla ce inseamna acest spectacol pentru actori: „Am reinviat textul lui William Shakespeare” - VIDEO

Recent, la Teatrul National „Mihai Eminescu” a avut loc premiera spectacolului „Romeo si Julieta”. In cadrul emisiunii O Seara Perfecta au fost invitati protagonistii acestei povesti minunate de dragoste, actorii Corina Rotaru si Nicu Ciumasu. 

Dupa doua zile de spectacol, actorii in sfarsit au avut parte de putin liber. Iar echipa O Seara Perfecta nu a pierdut aceasta sansa unica de a-i invita pe tineri in platou. „A fost un proces de lucru foarte amplu. Totul am facut repede, pentru ca nu am avut mult timp la dispozitie. Zi de zi, de dimineata pana seara am avut repetitii la teatru. Am lucrat mult. La inceput repetam in sala mica, dupa care am trecut in sala mare. Decorul s-a facut in timp ce noi lucram asupra personajelor”, Corina Rotaru, actrita. 

De aceasta data, regizoarea spectacolului Luminita Tacu a decis sa faca ceva mai modern, sa treaca peste limitele clasicului. „Spectacolul Romeo si Julieta care este montat acum, in zilele noastre, nici nu are cum sa fie in stilul si maniera veche, pentru ca deja e neinteresant, e banal. Ochiul nostru deja asteapta altceva”, Nicu Ciumasu, actor. 

Dupa multi ani, Tatiana Koberidze a revenit in tara sa natala si pentru prima data, a imbracat costumul national georgian. Vezi ce a publicat bloggerita: „Este locul bucuriei mele, fortei mele, locul pentru care eu mereu imi voi face griji” - FOTO/VIDEO

De fapt, acest spectacol este si un debut pentru Nicu Ciumasu, care este student in anul patru la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. „Este prima mea experienta, cu un rol „corect” de la inceput pana la urma, cu cuvinte corecte, cu un rol principal. Oricine viseaza sa-l joace pe Romeo. Asta e un pas foarte mare si e un noroc care mi-a suras”, Nicu Ciumasu, actor. 

„Noi foarte mult l-am cautat pe Romeo. A fost un casting foarte complicat”, a adaugat Corina Rotaru, actrita. 

Pentru Corina nu a fost deloc complicat sa joace pe scena alaturi de un actor incepator. „Nu mi-a fost foarte greu, dar a fost greu insasi procesul de lucru, pentru ca doamna regizoare Luminita Tacu lucreaza in picior plin. Deci, nu ai cum sa minti, trebuie sa fii sincer, sa fie un adevar. Noi am reinviat si textul lui William Shakespeare, pentru ca l-am descoperit din nou. Multi regizeaza „Romeo si Julieta” asa ca un cliseu, o simpla poveste de dragoste, pe cand acolo este si multa ura si multe alte emotii”. 

Roman Burlaca - emotii inainte de a deveni tata! Ce a povestit regizorul despre noua etapa din viata sa - VIDEO

Joaca intr-un spectacol nemaipomenit despre o dragoste tragica, sincera, pura. Insa, ce este pentru ei dragostea? „Ceea ce jucam in spectacolul nostru. Cred ca lumea in zilele noastre s-a deprins sa iubeasca la suprafata. Cred ca nu mai e la moda sa iubesti ca Romeo si Julieta. Acolo e o altfel de dragoste, e o dragoste adevarata”, Nicu Ciumasu, actor. 

„Julieta are 14 ani, fara 2 saptamani. Din cate stim, Romeo e mai mare ca ea si noi am ajuns la concluzia ca el are 22 de ani”, au spus actorii. 

Aceste doua premiera au fost diferite pentru actori. „Noi ne-am temut si chiar ne era interesant cum va reactiona publicul la o astfel de montare, pentru ca e un spectacol viu, e un spectacol cu oameni care sunt acum printre noi. Nu putem sa mintim, sa aducem niste personaje care nu sunt, in fiecare dintre noi de fapt este un Romeo si o Julieta. Avem un spectacol cu momente cand suntem langa spectatori, avem momente cand intram din sala. Este altceva”, Corina Rotaru, actrita. 

Cat de mult conteaza diferenta de varsta intr-o relatie? Psihologul Mihai Bologan iti explica de ce oamenii accepta sa fie alaturi de un partener mai tanar sau invers - VIDEO

„Asta era un experiment pentru noi si chiar ne era frica cum va reactiona publicul. Oamenii nu sunt obisnuiti cu astfel de spectacole”, a adaugat Nicu Ciumasu, actor. 

Articole din aceeasi categorie