02.02.2023
„Au fost momente cand eu incepeam sa plang, zic ca nu-s bun de actor”. Vezi ce marturisiri a facut Emilian Cretu despre teatru, dar si cum intra in pielea personajelor pe care le joaca in scena - VIDEO

Actorul Emilian Cretu a povestit la emisiunea O Seara Perfecta in ce spectacole joaca, dar si ce eforturi depune atunci cand intra in pielea personajelor sale.

„Bali inseamna raiul pe pamant”! Emilian Cretu a povestit despre experienta de neuitat pe care a trait-o recent in ultima sa vacanta - VIDEO

„Sunt incadrat in trei spectacole. In doua comedii super savuroase si o drama, daca putem sa-i zicem asa „12 oameni furiosi”, este despre un omor si noi suntem acel juriu care decidem daca tanarul l-a omorat pe taica-sau sau nu. Eu fiind acolo un om destul de sever, dur ca unii zic „Emilian da tu asa poti sa fii?”. Dupa care in celelalte spectacole, in „Fazanul” joc o femeie, o jog pe Maggy, o femeie care ii place sa mai umble si la barbati straini, o comedie foarte savuroasa., ultima in decembrie cand am scos premiera „Colivia cu nebune”. Eu acolo sunt un politician, un homofob, un om care cumva ii ca la cal stii, el numa asa stie, iata ca asta inseamna viata, asta inseamna traditie, asta ineamna obicei si asta inseamna familie.”, a spus Emilian.

„Unii cred in praf magic. Credeti. Am spus ca o sa mai fac o idee, dar nu v-o spun acum”. Emilian Cretu a comentat, in direct la TV, parodiile cu Tany Vander care au explodat internetul - VIDEO

Cretu a mentionat ca pentru el este un mare compliment atunci cand lumea nu-l recunoaste in piesele de teatru jucate:„Chiar si colegii de la teatru imi spun „noi intram la spectacol, noi vedem ca vine Iraida” si ei se uita si intreaba „Unde ii Emilian?”. Au fost momente cand unele persoane au venit la spectacol ca ma urmaresc pe mine si dupa asta s-au dus indignate ca de ce ati mintit ca Emilian joaca in spectacol, dar el nu este. A fost foarte greu, unul din cele mai grele personaje pe care le-am facut pentru ca nu-l intelegeam pe acest personaj, plus trebuia sa-i dau varsta, trebuia sa-i dau greutate in voce, am rugat pe cineva sa-mi faca si o dantura mai speciala ca sa nu semene, pentru ca eu daca ma uit in oglinda si eu nu ma cred, n-am cum sa mint publicul. Au fost momente cand eu incepeam sa plang, zic ca nu-s bun de actor, momentul asta pana tu nu incepi sa-ti asumi un anumit personaj si tu deja cand esti in el simti ca esti acel personaj.”

„Copia taticului”. Fiica lui Renato Usatii a implinit 13 ani. Vezi cum arata Alexandra, dar si ce mesaj a publicat acesta in mediul online - FOTO

Actorul a povestit cum isi delimiteaza rolurile de pe scena cu cele din viata de zi cu zi:„Eu stiu foarte bine ce inseamna meseria mea, pentru ca iti dai seama ca asta este o meserie, dar este si o tehnica, pentru ca nu sunt nebun sa cred ca eu is alt om sau is femeie acum. Asta este o tehnica la care noi am invatat sa ne mintim pe noi in primul rand, sa ne credem pe noi si dupa care, pentru ca publicul de fapt pentru ce vine la teatru, sa fie mintit el stie ca ceea ce urmeaza este o joaca si nu est emomentul ala ca eu amus am sa intru in rol, am o saptamana de a intra in transu si dupa asta ca sa iesi. Este un moment de 15 minute de concentrare, unde iti aduci aminte pas cu pas cum ai lucrat cu regizorul si el iti spunea acesta este ritmul, aceasta este vocea, asta ajuta. Sunt cateva momente cand tie iti vine sa mergi si la viceu si vrei si treaba mare si cachi si vrei sa vomiti, este o chestie cand tu cumva te contopesti in acest personaj si deja cand iesi in scena, acolo te simti foarte liber.”

Adriana Ochisanu - mesaj emotionant de ziua fiicei sale! Ce spune interpreta despre micuta Mihaela - FOTO

Emilian a marturisit ca nu vrea sa renunte la teatru: „Nu pot, chiar daca am un orar extrem de complicat, asta mie imi place pentru ca eu asa sunt, nu pot sta ca baliga, ma scuzati, nu pot.”

Emilian Cretu este unul dintre cei mai cunoscuti influenceri din Moldova, urmarit de peste 500 de mii de oameni. Actorul este admirat pentru carisma sa, dar si pentru clipurile pline de umor pe care le realizeaza. Acesta nu scapa niciun moment important din viata lui fara sa-l posteze pe retelele de socalizare.

Articole din aceeasi categorie