02.01.2023
Anul 2022 - un an plin de victorii pentru Republica Moldova! Care sunt cele mai marcante evenimente ale acestuia - FOTO

Anul 2022 a fost unul roditor si foarte productiv pentru Republica Moldova. In acest an, o multime de persoane frumoase si talentate ne-au dus faima in toata lumea. 

Anastasia Nichita

La sfarsitul anului 2021, Anastasia Nichita a luat aurul la Cupa Mondiala de lupte, la categoria 57 de kg. In anul 2022, luptatoarea a devenit campioana mondiala la Belgrad. 

Filmul „Carbon”

Filmul „Carbon”, in regia lui Ion Bors, este o incursiune satirica in realitatile crude ale primului an de independenta a Moldovei. Incepand cu 6 octombrie, acesta a fost lansat in toate cinematografele din Republica Moldova. Iar cel mai important lucru este faptul ca acesta a fost inaintat la premiile „Oscar 2022”, ducandu-ne astfel faima in toata lumea. 

Fashion bloggerita Doina Ciobanu s-a casatorit in secret la o vinarie din Moldova! Revista Vogue France a publicat imagini exclusive de la nunta acesteia - FOTO

Denis Vieru

Judocanul in varsta de 26 de ani, Denis Vieru, in anul 2022 si-a adjudecat medalia de bronz la Campionatul mondial din Tashkent si medalia de bronz la Campionatul European din Sofia, a devenit lider mondial, in categoria de greutate de pana la 66 de kg, in luna martie si a mai cucerit medaliile la Grand-Slam-urile din Tbilisi, Baku, Antalya, dar si la Grand-Prix-ul din Portugalia.

Piesa „Trenuletul”

Aceasta piesa i-a facut pe toti sa sara in picioare si sa danseze. „Trenuletul” trupei Zdob si Zdub in colaborare cu Fratii Advahov a ocupat locul 7 la competitia internationala „Eurovision Song Contest 2022”. Iar, conform publicului din Europa, reprezentantii Moldovei s-au clasat pe locul 2.

Cum arata Guz in copilarie? Interpretul a publicat o fotografie de arhiva pe retelele sociale - FOTO

Irina Ringaci

Luptatoarea Irina Ringaci a devenit campioana mondiala printre seniore, ea a cucerit medalia de aur in categoria pana la 65 de kilograme, la Campionatul Mondial la lupte libere.

Adrian Lefter

Este pentru prima data cand un model din Republica Moldova merge la un concurs international si revine acasa cu premiul mare. Adrian Lefter s-a intors in Moldova cu titlul prestigios - „Mister Planet 2022”. 

Leo Ciobu

Leo Ciobu a obtinut locul I la Romania Muscle Fest Pro. De asemenea, aceasta a participat la doua mari campionate in Spania si Portugalia, unde a obtinut rezultate bune. 

Noi detalii despre cazul familiei Cebotari! Cine este individul care le-a furat masina din ograda in noaptea de Revelion: „Baiatul asta a furat in acest an in jur de sase automobile” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie