13.04.2022
A venit „nota de plata” pentru pilotul rus care a facut salutul nazist si a inceput sa rada pe podiumul Campionatului European de Karting. Ce a spus tanarul in apararea sa: „Stiu ca sunt vinovat, stiu ca am fost prost si sunt gata sa fiu pedepsit” - VIDEO

Artem Severyukhin, in varsta de 15 ani, care a inceput sa rada pe podium dupa ce a facut salutul nazist, a afirmat ca este gata sa suporte consecintele.

Iar acestea nu intarzie sa apara. Pana la o decizie a celor de la FIA, care au deschis deja o ancheta, tanarul pilot a ramas fara licenta in Italia. Aceasta este a doua sanctiune primita de pilot, dupa ce a fost dat afara de echipa Ward Racing.

Din cauza invaziei ruse din Ucraina, FIA nu a autorizat pilotii rusi sa concureze sub propriul drapel. Artem Severyukhin a pilotat sub steagul Italiei si a ascultat imnul acestei tari cand s-a aflat pe podium.

Olena Zelenskaya, declaratii tulburatoare despre sotul ei si viata in razboi: „Cand unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simtim ca toti suntem torturati, violati sau ucisi”

Automobil Club Italia a anuntat, pe retelele sociale, ca i-a retras licenta tanarului pilot rus, dupa gestul facut de acesta pe podium.

„Consiliul Automobil Club Italia s-a intrunit de urgenta si a luat imediat masuri ca urmare a gestului incalificabil si inacceptabil al pilotului rus artem Severyukhin, pe podiumul cursei de karting din Portimao (Portugalia). Conducerea insitutiei a decis retragerea licentei pilotului, cu efect imediat. Severyukhin a aratat lipsa de respect nu doar pentru valorile universale care au insiprat sportul din lumea intreaga, ci si pentru umanitate, demnitate si drepturi civile”, se arata in comunicat.

Duminica, aflat pe prima treapta a podiumului de premiere, Artem Severyukhin s-a atins de doua ori in dreptul inimii inainte de a intinde bratul drept intr-un gest banuit a fi salutul nazist, in directia publicului, inainte de a izbucni in ras, cum se poate observa intr-un clip video.

Ce semnifica hainele verzi ale lui Volodimir Zelenski? Presedintele Ucrainei poarta doar aceste nuante, de la inceputul razboiului - FOTO

Din cauza invaziei ruse din Ucraina, FIA nu a autorizat pilotii rusi sa concureze sub propriul drapel. Pilotand sub steagul Italiei, Artem Severyukhin a ascultat imnul acestei tari cand s-a aflat pe podium.

In ciuda scuzelor prezentate intr-o inregistrare pe Instagram si dezmintirii ca ar fi efectuat salutul nazist, echipa Ward Racing a decis sa rupa contractul cu tanarul pilot: „Ward Racing nu nicio posibilitate de a continua colaborarea cu Artem Severyukhin si va proceda la rezilierea contractului sau de cursa”.

Dupa ce Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a demarat o ancheta pentru salutul sau considerat nazist la o cursa de la Campionatul European de karting, din Portugalia, Artem Severyukhin a oferit prima reactie.

Rusul care a concurat sub drapelul italian si-a prezentat scuzele pentru momentul, pe care considera ca multi l-au interpretat gresit, intrucat el doar a vrut sa-si arate recunostinta si sa copieze un gest al italienilor.

„Vreau sa imi prezint scuzele tuturor pentru ceea ce s-a intamplat ieri la Campionatul European de Karting. Stand pe podium, am facut un gest pe care multi l-au perceput ca un salut nazist. Dar nu este. Nu am sustinut niciodata nazismul si il consider una dintre cele mai grave crime impotriva umanitatii.

Sustine fortele armate prin muzica! Max Barskih va lansa „Don’t f*ck with Ukraine”! Artistul a publicat deja teaser-ul piesei pe pagina sa de Instagram - VIDEO

Am alergat sub licenta italiana si am castigat cursa sub steagul italian. Iar baietii din fata podiumului mi-au aratat ca in Italia, in astfel de cazuri, se obisnuieste sa se loveasca de piept in regiunea inimii, exprimandu-si recunostinta.

Stiu ca sunt vinovat, stiu ca am fost prost si sunt gata sa fiu pedepsit. Va rog sa intelegeti ca nu am sustinut nazismul sau fascismul cu acest gest. Nu am avut nicio dorinta sa jignesc publicul, pilotii, fanii, echipa sau telespectatorii. Scuzati-ma, va rog”, a reactionat Artem Severyukhin, pe retelele sociale. 

Articole din aceeasi categorie