12.04.2022
Olena Zelenskaya, declaratii tulburatoare despre sotul ei si viata in razboi: „Cand unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simtim ca toti suntem torturati, violati sau ucisi”

Olena Zelenskaya a acordat un interviu revistei Vogue in care a detaliat viata ei in razboiul pornit de Rusia impotriva tarii sale si totodata a declarat ca nu si-a mai vazut sotul fata in fata din prima zi a invaziei, 24 februarie. Mai mult, aceasta a vorbit despre atrocitatile la care sunt supusi concetatenii sai, mai cu seama femeile care au fost victimele violurilor din partea combatantilor rusi.

Prima Doamna a Ucrainei Zelenskaya a povestit si cum s-a trezit, in prima zi de razboi, in sunete puternice, despre care a aflat abia mai tarziu ca se datorau unor explozii. „A inceput”, au fost cuvintele pe care i le-a adresat sotul ei, presedintele Volodimir Zelenski. Imediat dupa acel moment, biroul presedintelui a devenit un loc rezervat pentru consfatuiri militare, asa incat Zelenskaya si copiii ei au fost complet separati de Zelenski. Din acea zi, a declarat aceasta, cei doi au reusit sa vorbeasca doar la telefon, acela fiind si ultimul moment in care Olena Zelenskaya si-a vazut sotul purtand un costum, pe care l-a schimbat intre timp cu tinutele mai lejere, in culori de camuflaj, pe care presedintele le poarta tot timpul.

Zelenskaya a fost intrebata si despre ce le-a spus copiilor sai despre razboi. „Nu e nevoie sa le explic nimic copiilor. Ei vad totul, asa cum vede orice copil din Ucraina. Cu siguranta nu sunt lucruri pe care ar trebui sa le vada vreun copil, dar copiii sunt foarte onesti si sinceri. Nu poti ascunde nimic de ei”. Adevarul, a spus aceasta, este cea mai buna strategie atunci cand vine vorba despre copii.

Regizorul Sean Penn, dispus sa lupte impotriva Rusiei: „Daca ai fost in Ucraina, nu ai cum sa nu te gandesti la ideea de a lupta”

Zelenskaya a vorbit si despre curajul extraordinar al ucrainenilor in fata invaziei armatelor lui Putin, declarand ca misiunea presedintelui rus de a diviza tara nu a reusit pana acum. „Cand unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simtim ca toti suntem torturati, violati sau ucisi. Nu avem nevoie de propaganda pentru a avea constiinta civica, pentru a rezista. (…) Aceasta furie si aceasta durere personala, pe care le simtim toti, ne activeaza instantaneu dorinta de a actiona, de a rezista agresiunii, de a ne apara libertatea”.

Prima Doamna Zelenskaya a povestit si ca Ucraina s-a transformat acum intr-o tara de voluntari, in care artistii si hairstilistii muncesc alaturi pentru a-si ajuta armata. Aceasta a vorbit si despre miile de femei care au fost nevoite sa nasca in adaposturi, sau despre cele care isi risca viata in fiecare moment, incercand sa fuga de invadatori, dar si despre felul in care Rusia a atacat coridoarele umanitare stabilite pentru evacuarea civililor din zonele de conflict.

Ce mesaj i-a transmis o fetita de 3 ani din Ucraina lui Vladimir Putin

Olena Zelenskaya si-a declarat si recunostinta pentru tarile care gazduiesc refugiati din Ucraina, dar a cerut, la fel cum o face si sotul ei, stabilirea unei zone care nu poate fi survolata aerian de catre rusi, pentru a preveni atacurile asupra zonelor locuite de civili.

Zelenskaya a lansat un canal de Telegram prin intermediul caruia ucrainenii isi pot impartasi experientele de razboi, documentand astfel o bucata din istoria tarii chiar in timp ce evenimentele sunt in desfasurare.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie