29.09.2022
A fost cel mai greu concert din intreaga cariera a maestrului Nicolae Botgros! Muzicianul i-a adus un omagiu frumos Lidiei Bejenaru, care i-a fost alaturi jumatate de veac: „Sunt cele mai mari emotii pe care le-am avut in viata mea” - VIDEO

Un concert de suflet a avut loc in memoria solistei orchestrei „Lautarii”, Lidiei Bejenaru. Nume sonore din domeniul muzicii populare atat de la noi, cat si din Romania au urcat pe scena alaturi de maestrul Nicolae Botgros. Un concert pe cat de spectaculos, pe atat de emotionant. Colegii si prietenii artistei i-au interpretat cu lacrimi in ochi piesele, iar maestrul a marturisit ca a fost cel mai greu concert din viata lui. Cine a urcat pe scena, dar si cum a apreciat publicul spectacolul, afla din reportajul ce urmeaza, marca O Seara Perfecta.

Un an si doua luni s-au scurs de cand a trecut in nefiinta solista Orchestrei „Lautarii”, Lidia Bejenaru. Maestrul Nicolae Botgros a adunat prietenii si colegii interpretei in cadrul unui extraordinar concert numit „M-a cuprins un dor”. 

In curand va incepe o viata adulta! Evelina Negru a dezvaluit ca se muta definitiv la Bucuresti. Afla ce ii va lipsi cel mai mult interpretei: „Acolo lumea e foarte grabita si daca nu tii pasul, poti nici sa nu iesi din casa” - VIDEO

Pe scena, alaturi de orchestra „Lautarii”, a fost adus unul dintre costumele Lidiei Bejenaru, iar artistii sau spectatorii au putut depune flori in memoria artistei.

Emotiile si durerea maestrului Nicolae Botgros i se citeau pe chip, iar acest concert a fost cel mai greu spectacol pe care l-a pregatit vreodata.

„Este greu de vorbit. Cred ca sunt cele mai mari emotii pe care le-am avut in viata mea. Niciodata nu am avut asa un spectacol de greu ca asta. Le-am pregatit foarte greu. Pentru mine a fost greu de a incepe repetitiile, fiind ca pe parcursul spectacolului vor fi interpretate cantecele sotiei mele, Lidia. Astazi interpretii nostri au gasit de cuviinta sa ii interpreteze din nou piesele, sa le aduca in scena, sa aduca mesajul ei, gandirea ei si tot ce avea ea in suflet. Aceste lucruri m-au rascolit de-a binelea”, Nicolae Botgros, dirijor Orchestra „Lautarii”. 

Alaturi de maestru pe scena a fost familia sa, Corneliu si Cristi Botgros, dar si prietenii si colegii de breasla, atat din tara, cat si din Romania. Un moment special l-a avut interpreta Irina Loghin. Cu emotii, artista si-a amintit despre prietenia cu Lidia Bejenaru.

„Foarte mari emotii, pentru ca intr-adevar a fost ceva special. Lidia a fost o colega senzationala, o fata extraordinara, am mers in multe turnee impreuna. De fiecare data era asa de glumeata, de vorbareata. Ea mereu facea o atmosfera frumoasa. Ne-a lasa o rana in suflet Lidia. Mereu cand veneam la Chisinau, mergeam la ea acasa. Eram mult mai intime decat doar colege. Ne intalneam foarte des, vorbeam des la telefon”, Irina Loghin, interpreta. 

Este sfasiat de durere! Muzicianul Nicolae Botgros a publicat un mesaj rascolitor dedicat sotiei sale Lidia Bejenaru, care a decedat: „Da, stiu ca totul s-a terminat, dar eu nu am sa ma pot impaca cu acest gand niciodata” - FOTO

„Suntem cu inima stransa cand intram in scena, pentru ca stim ca este un spectacol in memoria ei. Il vedem pe maestru cat este de emotionat, vedem cat de mult se abtine, pentru ca trebuie sa cante si altfel de cantece. Noi suntem mereu alaturi de el, de cate ori nu ne-ar chema, pentru ca el ne-a facut pe toti sa simtim gustul publicului si sa fim aplaudati”, Mioara Velicu, interpreta. 

Un moment absolut memorabil l-a avut Valentina Cojocaru. Interpreta nu a urcat pe scena mai bine de 6 ani, totusi in memoria colegei si prietenei sale de suflet, a aparut in fata publicului. Spectatorii au aplaudat-o minute in sir.

„Asa mi-a fost principiul meu, ca dupa 70 de ani sa nu mai cant. Acum, maestrul Nicolae Botgros nu stiu cum m-a ademenit. Noi am fost prieteni si colegi. Lidia era o sufletista. Nu iesea nimeni in casa ei fara a fi servit. A fost o gospodina, o mama, o sotie extraordinara si vreau sa va spun ca ea a tinut familia in mainile sale si a pastrat totul pana in ultimile clipe”, Valentina Cojocaru, interpreta. 

Interpretii au cantat piese din repertoriul Lidiei Bejenaru, momente foarte emotionante pentru ei.

„Ma gandeam sa fiu mai puternica, mai tare, sa nu plang, pentru ca la noi daca se ridica un nod in gat nu mai putem canta. Cand l-am vazut pe domnul Nicolae ca-i dau lacrimile, cu mare greu am cantat. Prima melodie e din repertoriul doamnei Lidia Bejenaru, o melodie foarte profunda, foarte frumoasa”, Tatiana Jacot, solista Orchestrei „Lautarii”. 

Nathaniel Kowalsky iti spune cum trebuie sa te imbraci in sezonul rece 2022-2023, dar si care e culoarea anului - VIDEO

„Incercam sa-i pastram memoria, sa-i cantam melodiile si sa o comemoram frumos prin acest concert minunat”, Mihaela Tabura, solista Orchestrei „Lautarii”. 

„Un concert in care o sa trebuiasca sa ne tinem emotiile in frau, pentru ca avem de cantat. Piesa pe care o voi interpreta este o piesa care rascoleste sufletele si sper ca nu o sa-mi dea lacrimile”, Lilia Rosca, solista Orchestrei „Lautarii”. 

„Suntem solistii care mai si cantam cate un cantec din repertoriul dumneaei. Emotiile ne rascolesc si parca suntem mai sensibili in fata publicului”, Mariana Dobzeu, interpreta. 

Aplauzele nu au incetat pe tot parcursul concertului, dovada ca spectatorii sunt cu sufletul alaturi de maestrul Nicolae Botgros, dar si de muzica Lidiei Bejenaru.

„Incercam niste emotii contradictorii. Emotii de tristete ca a plecat Lidia Bejenaru, emotii de bucurie ca vedem atatia artisti renumiti si iubiti de noi”;

Maestrul Nicolae Botgros a organizat un concert de suflet, dedicat raposatei sale sotii, Lidia Bejenaru. Vezi cine a evoluat in cadrul spectacolului: „Ne-a fost o colega de zeci de ani si ii simtim pierderea” - VIDEO

„Imi place foarte tare. Ador muzica populara. E foarte frumos”;

„Imi place foarte mult, atat de Romani, cat si de Basarabenii nostri. Sa le dea Domnul multa sanatate”, au spus spectatorii. 

Articole din aceeasi categorie