24.10.2022
Spune nu bauturilor carbogazoase! Nutritionistul Sergiu Munteanu iti explica care sunt efectele negative ale consumului de energizante, dar si cum le poti inlocui sanatos - VIDEO

Invitat in platoul emisiunii O Seara Perfecta a fost Sergiu Munteanu. Nutritionistul a vorbit despre bauturile energizante si efectul lor asupra organismului, in special al copiilor.

Una dintre cele mai populare combinatii de bauturi in cluburile de noapte este cea dintre whisky si cola, astfel nutritionistrul a vorbit despre ele. „Combinatia aceasta este destul de energizanta de aceea si se combina. Energia de la alcool care se contine in whisky, plus efectele tonizante si energizante a cofeinei din bauturi spre exemplu, sau a glucozei. Inima incepe sa se zbata mai rapid, iar corpul primeste un val de energie si placere.”, a spus Sergiu.

La 38 de ani, Mandy Moore a devenit mamica a doua oara

Chiar daca la inceput simti placere, mai apoi apar si efectele negative ale consumului de aceste bauturi. „Aceasta combinatie provoaca marirea secretiei gastrice. De asemenea daca bei energizante poti intrece norma de cofeina care este indicata zilnic. Totodata, ele contin mult zahar care poate duce la sensibilitatea la insulina. Se poarte ajunge la diabet zaharat de tip 2. O solutie este sa ne miscam foarte si foarte mult dupa ce am consumat aceste bauturi. Este importand sa ardem calorii.”, a mentionat nutritionistul.

„Daca se ia regulat, cateva ori pe saptamana vorbesc atunci ele provoaca deprinderea. Minusul cel mai mare este ca daca organismul primeste dozele acestea, efectul se diminueaza cu timpul. Organismul se adapteaza la continutul acesta de cofeina care nimereste in organism si efectul se micsoreaza.”, a adaugat specialistul.

Exista si alternative sanatoase pentru perioadele in care te poti simti obosit si vrei sa iei o doza de energie. „Ceaiul, cafeaua sunt binevenite. Aceste bauturi te pot toniza dimineata.”

Pe langa adulti, bauturile carbogazoase sunt consumate foarte des si de copii. Specialistul a explicat de ce aceste bauturi nu sunt benefice pentru cei mici. „Chiar si sindromul acesta de hiperactivitate la copii, ei nu pot sta 45 de minute la lectie, nu se pot concetra, anume se datoreaza excesului de zahar.”

Julia Roberts s-a iubit cu Matthew Perry. Cine a pus capat relatiei

5 vedete care nu au copii si motivele pentru care nu au devenit parinti: “Nu am pic de instinct matern”

Articole din aceeasi categorie