04.07.2024
Sfatul medicului nutriționist! Ce produse de sezon trebuie să consumăm, dar și cum le pregătim - VIDEO

Suntem în perioada verii și avem produse de tot felul, avem legume, fructe, pomușoare, verdețuri și putem beneficia de vitaminele și mineralele din acestea. Care sunt produsele ce trebuie să le consumăm acum, află din cadrul emisiunii iSănătate, de la medicul nutriționist Zoia Iliușina.

„Eu ador vara pentru că într-adevăr există produse diversificate, noi putem face din farfuria noastră curcubeul de care noi avem nevoie zilnic. Propun ca noi să ne focusăm pe produsele sezoniere, care cresc la noi în Moldova. Trebuie să punem accent în primul rând pe legume și pe verdețuri, ele conțin multe fibre, vitamine”, a menționat invitata Zoia Iliușina.

Evenimentele astrologice din această lună! Lucia Palii explică ce ne rezervă astrele: „Începe o perioadă norocoasă în dragoste pentru Lei, Berbeci și mai puțin pentru...” - FOTO

Totuși, ar trebui să fim atenți chiar și atunci când consumăm fructe sau legume. „Dacă noi vorbim de colesterolul mărit, legumele și verdețurile scad absobția colesterolului din intestin, adică scad colesterolul cu densitatea joasă. Dacă noi vorbim despre fructe și pomușoare, mai mult în rația alimentară trebuie să fie pomușoare, pentru că ele conțin mult mai multe fibre în comparație cu fructele și anume fructele dulci, pepenele verde, cel galben, strugurii”, a spus specialistul. 

„Cu cât mai diversificată e farfuria, cu atât mai bine, cu excepția unor produse care conțin mai mult zahăr”, a menționat medicul nutriționist. 

„Poate relația noastră nu a fost perfectă, dar eu îl iubeam”! Moldoveanca din Madagascar, Cynthia Elisoa - dezvăluiri despre divorțul de fostul ei soț - VIDEO

De asemenea, e importantă și metoda de preparare a legumelor, trebuie să le pregătim cu grijă pentru a nu pierde valorea lor nutritivă. 

„Dacă noi vrem să prăjim pentru a forma o crustă, produsul pierde valoarea nutritivă. Propun să mâncăm legumele crude, pe care le putem, iar dacă vrem să preparăm, să înăbușim, sau să facem în rolă, trebuie fără această crustă. Legumele la grătar la fel sunt ok, dar fără crustă, să nu fie prea prăjite. Acesta este cea mai mare problemă, când oamenii pun prea mult ulei și ele încep să devină negre”, a povestit Zoia. 

Mihaela Rădulescu, mesaj emoționant transmis prințului Albert de Monaco și prințesei Charlene: „Munca voastră m-a inspirat!”

SURSĂ FOTO: Facebook/ Zoia Iliusina 

Articole din aceeasi categorie