08.11.2023
Secretul din spatele poftei de ciocolata, dar si cum poti scapa de celulita. Nutritionista Ana Erhan stie raspunsurile: „Putem sa rezolvam chestia asta destul de usor” - VIDEO

De ce ne este pofta de ciocolata si cum scapam de celulita. Cu siguranta sunt intrebari pe care ni le adresam de multe ori cu totii. Ce spune nutritionistul, afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

La intrebarea: „De ce ne este pofta de ciocolata si cum o putem inlocui?”, nutritionista Ana Erhan a raspuns: „Sursa poftei de ciocolata vine din cauza unui deficit de magneziu din corpul nostru, sau posibil sa fie si o lipsa de dragoste pe care noi o avem acolo adanc in sufletelui nostru si pe care incercam sa o suplinim prin dulcele din ciocolata”.

Daca vrei sa renunti la ciocolata o poti inlocui cu... „O multime de alimente bogate in magneziu, o multime de alimente dulci care ne suplinesc acest gust. Daca luam pe partea de magneziu, avem spanacul, somonul, semintele de bostan. Daca vorbim de partea asta dulce, putem sa luam ciocolate fara zahar”, a spus Erhan.

A fost desemnat cel mai sexy barbat in viata si nimeni nu se astepta sa fie el! Cine e barbatul anului 2023 - FOTO

„Ciocolata este ca un drog, nu-l putem scoate imediat din alimentatia noastra si nici nu recomand sa-l scoatem imediat. O facem treptat. Un cubulet de ciocolata nu face nimic rau, ne aduce un plus de energie si gust dulce”, a explicat nutritionista.

Celulita este una dintre principalele griji ale femeilor atunci cand este vorba despre corpul lor. Exista cateva motive pentru care femeile sunt mai predispuse aparitiei celulitei.

 „In primul rand din cauza fonului nostru hormonal. Frumusetea noastra consta in foarte multa munca. Putem sa rezolvam chestia asta destul de usor cu putina munca si cunostinte. In primul rand trebuie sa ne hidratam foarte bine, apa ne ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ne ajuta la o piele sanatoasa. De asemenea, trebuie sa avem o alimentatie antiinflamatoare. Aceasta alimentatie ajuta corpul sa scada din celulita”, a spus nutritionista Ana Erhan.

Totul despre chirurgia bariatrica! Afla cand si de ce trebuie sa apelezi la aceasta metoda de tratament. Adrian Hotineanu, chirurg: „Prima luna slabesti cel mai mult” - VIDEO

Totodata, nutritionista a spus ce trebuie sa includa o alimentatie sanatoasa in sezonul rece: „Trebuie sa tinem cont de produsele care sunt de sezon. Aici vorbim de leguminoase, boboase, muraturi. De asemenea, consumam salate cu varza”.

Articole din aceeasi categorie