01.06.2022
Pentru a fi mereu intr-o stare buna, nu este suficient sa consumi doar fructe si legume! Afla de la nutritionista Elena Ozun care sunt beneficiile si riscurile suplimentelor alimentare: „In primul rand trebuie sa atragem atentia la sistemul nostru digestiv” - VIDEO

Sezonul cald este aparent cel mai bogat in nutrienti pe care ii putem culege din alimentatie. Specialistul in nutritie, Elena Ozun, a fost invitata la emisiunea O Seara Perfecta, unde a vorbit despre suplimente, ce sunt ele, de ce trebuie sa le administram si in ce caz. De asemenea, expertul ne spune ca inainte de consuma un supliment ar trebui sa ne punem cateva intrebari de baza, iar care sunt acestea vezi in interviul de mai jos. 

Dupa spusele invitatei, fructele si legumele din prezent sunt mult mai diferite decat cele care erau pe cand noi eram mici. „Ceea ce aveam noi candva, zeci de ani in urma, era mult mai bogat in nutrienti. Ceea ce avem acum este cu totul altceva. Aceleasi legume si fructe care sunt aduse la noi de undeva, ele pe drum pierd foarte multi nutrienti, chiar cand le tinem in frigider, ele isi pierd din nutrienti. Este bine sa mergem la piata, caci acolo putem gasi legume si fructe cu multe fribre si asta mult conteaza”. 

Colaborarea cu The Motans i-a placut , iar surprizele nu se opresc aici! Interpreta Ginia: „Vara aceasta imi doresc sa ma indragostesc...” - VIDEO

„Daca am reusi sa ajungem la metoda de cultivare de candva, daca am cultiva in sol, ci nu in sere, daca am gasi acele seminte. Nu stiu daca exista aceasta posibilitate la moment. Acum noi putem sa facem cateva lucruri: sa mancam indata ce am cumparat, sa nu le lasam prea mult timp dupa ce le-am procurat, sa le pastram la frigider, caci asa ele se pastreaza mai bine, putem sa congelam, caci asa se pastreaza o cantitate mai mare de nutrienti”, a adaugat Elena Ozun. 

Chiar daca noua ni se pare ca ducem un mod sanatos de viata si suntem bine, nutritionista spune ca nu este chiar atat de simplu, caci uneori cand te uiti la niste analize iti dai seama ca totul e mai rau decat ai crezut. „Uneori noi ne obisnuim cu starile de rau si asta nu e bine. Dupa cum stim, ca alimentele nu contin atat de multi nutrienti, e preferabil sa consumam suplimenti, pentru ca asta ne va ajuta sa ne mentinem”. 

Inainte de a consuma orice tip de suplimente, trebuie sa ne punem cateva intrebari:

Organismul este capabil sa absoarba aceste suplimente?

Ce doza ar trebui sa consumam?

Cu ce scop noi consumam?

„Daca avem probleme in sistemul digestiv, este clar ca noi nu putem administra suplimente, pentru ca organismul nu le va putea absoarbe. Trebuie sa vedem daca in sistemul digestiv este totul bine si dupa aia deja ne intrebam cu ce scop noi dorim sa consumam suplimente.

Ca in filmele de la Hollywood! Marinela Bezer si-a dus prietenele in Ibiza pentru a da o petrecere de vis inainte de nunta! Vezi primele imagini de la evenimentul multasteptat: „Ne vedem peste cateva zile” - FOTO/VIDEO

In cazul cresterii masei musculare sau tonifiere, colagenul este mult mai bun si chiar recomand acest lucru. Cu un antrenament potrivit si cu un supliment potrivit, putem face lucruri frumoase”, a mentionat Elena Ozun. 

Se spune ca persoanele vegetariene au o dificenta mai mare de nutrienti. In acest caz, nutritionista ne spune urmatoarele: „La vegetarieni, proteina e mai deficienta, pentru ca din vegetale e mai greu sa iai aminoacizii esentiali. Eu totusi merg mai intai de la alimentatie si apoi la suplimente”. 

Din cauza varstei, colagenul dispare treptat din organism. „Pana la 40-50 de ani nu ar trebui sa existe probleme cu dificitul de colagen. Aici trebuie sa ne intrebam de ce avem vergeturi in timpul sarcinii, ridurile. Problema este ca organismul nostru nu absoarbe bine proteina, problema este in sistemul nostru digestiv. De acolo trebuie sa pornim, gasim cauzele, nu doar administram un supliment care cica o sa ne ajute. El nu o sa ne ajute, ba din contra, poate sa ne incarce rinichii foarte mult, putem avea pietre, nisip la rinichi si multe altele”. 

Vine vacanta! Amelia Uzun, Liza Kovalsky, Manuella Carnat si alti copii ale vedetelor din Moldova au finalizat anul scolar: „Un sfarsit de an frumos” - FOTO/VIDEO

Multivitaminele sunt recomandate in scop profilactic atat pentru adulti, cat si pentru copii. „Omega 3, multivitaminele si vitamina D. Aceste trei suplimente sunt absolut necesare si practic toata lumea le poate lua fara nici o analiza sau investigatie”. 

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie