09.11.2022
Organismul stie cand trebuie sa incetezi sa bei cafea: 5 semne care iti arata ca esti dependent de aceasta

Daca te-ai obisnuit sa iti incepi ziua cu un cappuccino sau americano, inseamna ca ar trebui sa te pui pe ganduri si sa renunti la cafea.

Asadar, iata care sunt cele 5 semne care iti arata ca faci abuz de cafea.

Cheltui multi bani pe cafea

Un Cappuccino in fiecare dimineata intr-o cafenea, un pahar de Latte la o intalnire cu prietenii, sau procurarea capsulelor sau a boabelor pentru aparatul de cafea o data pe saptamana. Iata unde se duce o mare parte din bugetul tau.

Scapa de transpiratia excesiva prin injectarea cu botox! Afla de la medicul dermatolog-cosmetolog, Diana Munteanu, daca exista reactii adverse, dar si cat dureaza procedura - VIDEO

Daca nu bei cafea, esti iritat si enervat

Asa se manifesta dependenta de cafea: fara ea, starea ta de spirit scade brusc, iar viata este colorata in nuante sumbre. Toate aceste simptome dispar la prima doza de Espresso sau oricare alt tip de cafea. Insa, odata cu aparitia acestor simptome trebuie sa intelegi ca e timpul sa renunti la cafea. 

Insomnia - cum se manifesta si cum ne afecteaza tulburarile de somn? Afla de la somnologul Adrian Lupusor ce trebuie sa faci ca sa dormi mai bine: „Este o boala a secolului 21” - VIDEO

Tremuri, insa nu de la frig

Dupa doua Americano de 0,5 litri, nu fi surprins daca membrele tale vor incepe sa tremure involuntar. Organismul iti da semnal ca doza de cofeina in el este depasita si astfel se activeaza functia de „tremor”. 

Cafeaua nu iti mai da energie

De obicei, cafeaua iti ofera energie, insa dupa un pahar de Latte, nivelul tau de energie tinde spre zero. Din cauza abuzului de cofeina, organismul are nevoie de o doza mai mare de fiecare data, pentru a te trezi si pentru a-ti da putere. 

Tu stii ce alimente trebuie sa consumi pentru a nu adauga multe kilograme in sarcina? Afla de la nutritionista Marina Danici care este secretul - VIDEO

Spui cu incredere ca poti lasa cafeaua in orice moment

Fumatorii spun acelasi lucru cand isi aprind a treia tigara in ultima jumatate de ora. Dependenta de cafea nu este o inventie a medicilor sau un zvon, ci o adevarata dependenta care este plina de probleme de sanatate si consecinte grave. Si daca te-ai recunoscut in aceasta lista, ia masuri imediate. 

Articole din aceeasi categorie