„Hiperhidroza este recunoscuta ca o patologie, din acest motiv noi nu o numim o procedura estetica sau de corectie, dar o numim tratament. Hiperhidroza este o secretie crescuta a transpiratiei.”, a mentionat medicul dermatolog-cosmetolog Diana Munteanu.
Toxina botulinica blocheaza producerea transpiratiei in regiunea injectata. „Pe suprafata corpului avem milioane de glande sudoripare. O concentratie mai sporita o avem in zona axilelor, palmelor si a talpilor. Aceste zone care transpira mai abunent pot fi injectate pentru a stopa temporar activitatea acestor glande. Cele mai solocitate zone sunt zona axilelor, zona palmelor si a talpilor.”, a spus Diana.
Daca esti interesat de aceasta procedura, este important sa mergi mai intai la o consultatie. „Inainte de a efectua aceasta procedura trebuie sa stabilim cauza, sa vedem daca este o hiperhidroza primara sau secundara. Initial se face consultatia medicului pentru a depista cauzele. Daca au fost excluse bolile precum diabetul zaharat care au dus la transpiratiile abundente atunci noi o numim hiperhidroza idiopatica si in cadrul consultatiei decidem tactica de injectare.”
Specialista a mentionat si cat timp dureaza procedura. „Procedura in sine dureaza pana la o ora.”, a specificat medicul dermatolog-cosmetolog.
Injectarea cu botox este solutia care te ajuta sa scapi de hiperhidroza. „Este un disconfort atat fizic cat si psihologic. Aceasta procedura este o metoda de tratament legala si sigura si nu este doar un capriciu. Este sigura si nu exista reactii adverse.”
Exista cateva recomandari de care trebuie sa tii cont, pentru a evita reactiile adverse. „Se recomanda ca 4 ore dupa procedura sa nu fie aplicat nimic in zona respectiva si nici supraefort fizic nu se recomanda pentru ca trebuie evitata transpiratia abundenta.”, a spus medicul dermatolog-cosmetolog Diana Munteanu.