09.11.2022
Scapa de transpiratia excesiva prin injectarea cu botox! Afla de la medicul dermatolog-cosmetolog, Diana Munteanu, daca exista reactii adverse, dar si cat dureaza procedura - VIDEO

Nu poti imbraca haina preferata din cauza petei care se face in scurt timp la axile sau transpiri cand ai emotii? Transpiratia excesiva este o problema pentru anumiti oameni anul imprejur, nu doar vara. Medicina moderna vine insa cu o solutie, injectarea cu botox a zonei afectate. Ce trebuie sa stii despre o astfel de procedura, dar si care sunt recomandarile specialistului, afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

„Hiperhidroza este recunoscuta ca o patologie, din acest motiv noi nu o numim o procedura estetica sau de corectie, dar o numim tratament. Hiperhidroza este o secretie crescuta a transpiratiei.”, a mentionat medicul dermatolog-cosmetolog Diana Munteanu.

Toxina botulinica blocheaza producerea transpiratiei in regiunea injectata. „Pe suprafata corpului avem milioane de glande sudoripare. O concentratie mai sporita o avem in zona axilelor, palmelor si a talpilor. Aceste zone care transpira mai abunent pot fi injectate pentru a stopa temporar activitatea acestor glande. Cele mai solocitate zone sunt zona axilelor, zona palmelor si a talpilor.”, a spus Diana.

Fata Tatianei Nastas - gingasie pura! Micuta a participat la prima ei sesiune foto alaturi de mama sa, care este in asteptarea celui de-al doilea copil. Vezi cat de dragalasa este Diana - VIDEO

Daca esti interesat de aceasta procedura, este important sa mergi mai intai la o consultatie. „Inainte de a efectua aceasta procedura trebuie sa stabilim cauza, sa vedem daca este o hiperhidroza primara sau secundara. Initial se face consultatia medicului pentru a depista cauzele. Daca au fost excluse bolile precum diabetul zaharat care au dus la transpiratiile abundente atunci noi o numim hiperhidroza idiopatica si in cadrul consultatiei decidem tactica de injectare.”

Specialista a mentionat si cat timp dureaza procedura. „Procedura in sine dureaza pana la o ora.”, a specificat medicul dermatolog-cosmetolog.

Injectarea cu botox este solutia care te ajuta sa scapi de hiperhidroza. „Este un disconfort atat fizic cat si psihologic. Aceasta procedura este o metoda de tratament legala si sigura si nu este doar un capriciu. Este sigura si nu exista reactii adverse.”

Poti invata usor o limba straina chiar daca ai peste 50 de ani? Afla ce parere are profesoara de engleza Margarita Druta, cunoscuta in mediul online ca si Rita Engleza despre acest lucru - VIDEO

Exista cateva recomandari de care trebuie sa tii cont, pentru a evita reactiile adverse. „Se recomanda ca 4 ore dupa procedura sa nu fie aplicat nimic in zona respectiva si nici supraefort fizic nu se recomanda pentru ca trebuie evitata transpiratia abundenta.”, a spus medicul dermatolog-cosmetolog Diana Munteanu.

Articole din aceeasi categorie