08.11.2022
Tu stii ce alimente trebuie sa consumi pentru a nu adauga multe kilograme in sarcina? Afla de la nutritionista Marina Danici care este secretul - VIDEO

Greutatea in sarcina reprezinta o preocupare constanta a viitoarelor mamici. Cum sa revii usor la greutatea initiala dupa nastere, afla intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

„Daca avem un regim echilibrat pana la sarcina atunci in sarcina nu o sa avem probleme cu adaugarea brusca in kilograme. Mereu pun accentul pe faptul ca femeile trebuie sa planifice sarcinile. Ele trebuie sa aiba un regim echilibrat pana la si atunci kilogramele vin treptat. O gandire gresita este faptul ca trebuie sa mancam pentru doi. Mai ales in primele doua trimestre este suficient sa adaugam doar o gustare.”, a mentionat nutritionista Marina Danici.

Dar ce alimente nu trebuie sa lipseasca din meniul unei femei insarcinate? „Cat mai multe legume, fructe, proteina, grasimi ceva. Alimentatia unei insarcinate variaza de la persoana la persoana pentru ca si perceptia gustativa se schimba din cauza hormonilor. Pot aparea acele pofte in sarcina, insa trebuie cumva sa le stapanim. In sarcina este important sa nu consumam unele tipuri de peste care contin diferite metale grele.”, a spus specialista.

Pentru prima data, Carolina Gorun a lansat o melodie populara! Vezi cat de bine suna aceasta: „Am zis sa fac un mic pas” - VIDEO

Nu este un secret faptul ca viitoarele mamici pot avea uneori pofte dintre cele mai ciudate. „Poftele alimentare sunt un mit ma gandesc eu. Este o chestie emotionala. Eu mereu le spun clientelor mele ca sunt foarte multe retete super sanatoase si daca doresti ciocolata este ciocolata cu stevia sau cel putin sa contina mai putina lactoza si zahar.”

Poti lupta cu toxicoza prin consumul anumitor produse alimentare. „Important e sa gasesti ce poti manca si care sa fie si nutritiv. Trebuie sa primesti si ceva nutritiv din alimentatie.”, a mentionat Marina Danici.

Irina Calancea este insarcinata! Ce spune creatoarea de pantofi despre sexul copilului, dar si despre transformarile prin care trece - VIDEO

O atentie deosebita asupra alimentatiei ar putea ajuta si cuplurile care isi doresc un copil. „Am avut careva probleme hormonale care nu imi permiteau sa am o sarcina si am tinut astfel un regim de pregatire. A fost si o pregatire foarte minutioasa si de asta am avut rezultat din prima incercare. Am avut o perioada de planificare, cand am venit la emisiune eram la inceput de sarcina. Sunt in luna a saptea si am adaugat 6 kilograme.”

Cum arata Georgina Rodriguez, inainte sa-l cunoasca pe Cristiano Ronaldo. Fotografia a facut inconjurul presei straine

Articole din aceeasi categorie