02.10.2023
Igiena dentara la copii! Medicul stomatolog Dumitru Romaniuc iti explica cum sa alegi corect pasta si periuta de dinti - VIDEO

Despre igiena dentara la copii afla mai multe detalii de la doctorul stomatolog Dumitru Romaniuc care a fost invitat in cadrul emisiunii O Seara Perfecta.

Intrebat de catre Anisoara Loghin daca exista o normalitate in ceea ce priveste aparitia dintisorilor de lapte, Dumitru Romaniuc a raspuns: „De obicei de la 6 luni incep sa erupa dintii, insa nu este un standard, la toti este diferit. Este si un plus cand apar dintii un pic mai tarziu, cu cat mai tarziu ei apar cu atat ma greu se strica. Nu trebuie sa ne alarmam, sunt rare cazuri cand dupa un an apar, dar nu inseamna ca este vreo patologie. Si chiar daca exista o anomalie, la un an, un an si jumatate tu nu ai ce face”.

Tanara de 25 de ani, criticata dupa ce s-a indragostit de un barbat cu 15 ani mai mare decat ea: „Oamenii spun ca n-o sa rezistam”

Febra este legata in cazul bebelusilor de eruptiile dentare, acest lucru nefiind un mit. „E strans legata, insa febra la eruptiile dentare nu depaseste 38 de grade celsius. Poate sa mai aiba muci in perioada asta, de asemenea, poate sa-l manance urechea”, a spus directorul clinicii stomatologice Dr. Romaniuc, Dumitru Romaniuc.

„Am si eu 2 copii acasa. Sunt diferite jucarii din cauciuc, sunt diferite geluri care eu nu le interzic”, a spus stomatologul despre metodele folosite pentru ca cei mici sa suporte mai usor eruptiile dentare.

Atunci cand alegi o pasta pentru dinti, dar si o periuta trebuie sa atragi atentia la cateva aspecte. „In primul rand periutele trebuie sa fie pentru copii. Ele sunt mai micute, marginea lor este rotunjita, sunt moi. Ce tine de pasta de dinti ne uitam la varsta pentru care ea este facuta. La pasta conteaza si continutul de flor”, a povestit directorul clinicii stomatologice Dr. Romaniuc, Dumitru Romaniuc.

„Cea mai importanta igiena a dintilor e seara. Seara trebuie sa ii speli 3 minute, dimineata spala cat vrei. Dimineata este mai mult pentru a improspata respiratia”, a mai spus mediciul stomatolog.

Georgina Rodriguez si Cristiano Ronaldo au „rupt” internetul cu ultima postare: 4 milioane de aprecieri in doar 12 ore! Cum s-au afisat cei doi la o cina romantica in Arabia Saudita - FOTO

„Atele dentare si solutiile de curatare se folosesc din plin si pentru copii. Este ok?”, a fost intrebat medicul. „La copii noi tot indicam. Trebuie”, a raspuns Dumitru Romaniuc.

Articole din aceeasi categorie