31.07.2024
De ce nu recomandă kinetoterapeutul Cristian Pînzari înotul ca și soluție în tratarea scoliozei: „În acest caz recomand strict...” - VIDEO

Scolioza este o afecțiune a coloanei vertebrale în care aceasta se curbează lateral în formă de „S” sau de „C” în loc de o linie dreaptă. Deși majoritatea oamenilor cred că înotul este cea mai bună metodă de a trata scolioza, kinetoterapeutul Cristian Pînzari nu este de acord cu acest lucru.

Deseori auzim că înotul ajută la tratarea scoliozei, dar kinetoterapeutul Cristian Pînzari a negat vehement acest lucru.

Agenda lunii august 2024! Cele mai interesante evenimente, pe care nu trebuie să le ratezi - FOTO

„Înotul este o formă foarte bună de mișcare care se recomandă pentru profilaxia spatelui, pentru stimularea și pentru întărirea mușchilor spatelui. Atunci când avem o scolioză, coloana a format dezechilibru atât la nivel muscular, cât și la nivel osos. Avem o zonă în hipertonus, adică o zonă mai încordată a spatelui și o zonă în hipotonus care este mai relaxată. Astfel, atunci când facem ședințele de înot zona mai încordată a spatelui se încordează și mai mult”, a spus kinetoterapeutul.

Distanța le-a apropiat și mai mult! Aura, dezvăluiri despre relația cu Lori și Beti: „Confidențe cu fetele mele am tot mai des” - VIDEO

Cristian a dezvăluit că unele persoane care se confruntă cu această afecțiune pot practica înotul doar după o perioadă în care trebuie să execute anumite exerciții: „În acest caz recomand strict exerciții individuale pentru corecția scoliozei, iar după asta doar la unele persoane sunt recomandate sesiunile de înot”.

Cristian Pînzari este kinetoterapeut și chiropractician care are 5 ani de experiență și peste 2 mii de pacienți.

Totul despre mâncatul pe fond emoțional! Nelea Panfil, psiholog: „Apelăm la ciocolată când avem insuficiență de iubire”

Articole din aceeasi categorie