18.10.2024
Cum să revii la kilogramele dorite după o vacanță all inclusive? Nutriționista Petronela Timercan are câteva sfaturi după care să te ghidezi - VIDEO

Se cam încheie perioada vacanțelor all-inclusive, iar dacă ați apucat să mergeți în una de curând și v-ați întors cu niște kilograme în plus, atunci s-ar putea să avem soluții. Află din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă ce recomandă nutriționista Petronela Timercan.

Vacanțele all-inclusive sunt, fără îndoială, o modalitate fantastică de a te relaxa. Totuși, mulți dintre noi ne întoarcem acasă cu câteva kilograme în plus. Petronela Timercan ne oferă câteva sfaturi utile despre cum să revenim la greutatea dorită după o vacanță: „Toți suntem oameni până la urmă și toți ne întâlnim cu această dilemă. În cazul meu a fost mult mai ușor, căci era și un restaurant de unde puteai să-ți cumperi singur mâncarea, dar și resturantele specifice de la all-inclusive. În prima zi, ca toată lumea, am mâncat extrem de mult, de toate am mâncat și am avut niște dureri de stomac îngrozitoare. După am zis că nu mai facem așa și mergeam la restaurant, acolo totul era propoțional”.

După ce o ţară întreagă a vorbit despre cel mai grandios concert al acestei toamne, acum a venit și rândul lui. Mai multe află de la Gabriel Nebunu, astăzi, la O Seară Perfectă - VIDEO

O strategie eficientă este să îți creezi un meniu care să includă alimente sănătoase: „Eu am o recomandare pentru fetele care nu se pot abține, atunci când ajungi în vacanță, trimite-ți soțul după mâncare. Încercați să vă faceți un meniu, cum ar fi pește, salată, orez. O altă modalitate ar fi să mergeți chiar voi și să puneți pe o farfurie din toate câte un pic, mergeți la masă și mâncați și după dacă mai vreți, o să mai mergeți o dată să vă mai adăugați”.

După vacanță, metabolismul nostru poate stagna din cauza exceselor: „După vacanță, ca să revenim la kilogramele cu care ne-am dus, sau chiar mai bine, să mai scăpăm de unele în plus, avem nevoie să-l repornim. Cele mai rele pentru organism sunt snack-urile. Numaidecât trebuie să consumăm apă cu lămâie, ea conține vitamina C și asta sporește metabolismul și detoxifierea corpului. Ne alimentăm mai ușor, dimineața o începem cu fructe sau dacă vreți o proteină, atunci o bucată de cașcaval, la amiază alegeți ceva mai complex, cum ar fi o bucată de carne, orez și salată, avem nevoie de fibre ca să ajutăm colonul. Seara optăm pentru salate sau supe”.

Petronela notează că este important să nu mâncăm mai târziu de ora 19:00: „Corpul nostru lucreză după ceasul biologic și el după ora 19:00 începe procesul de refacere, nu de ardere a grăsimilor. Câteva zile sunt de ajuns pentru organism. Plus, consumul de apă, minim doi litri și nu uităm de apa cu lămâie”.

Make-up artista Ecaterina Chiticari - totul despre pensulele ce nu ar trebui să lipsească din trusa ta de machiaj: „Nu avem nevoie de prea multe...” - VIDEO

„În timpul anului, de obicei, toate femeile slăbesc, indiferent că ele au 50 de kilograme, oricum o s-o auzi că vrea să slăbească. În vacanță, însă, noi ne relaxăm și mintea își scoate aceste restricții. Totul ține de gândire, poți ține orice regim, dar dacă nu schimbi gândirea, nu se schimbă nimic, este foarte important să lucrăm psiho-emoțional”, spune Petronela.

Regatul Giganților, acum și la Chișinău! Cum arată expoziția ajunsă din Ucraina, dar și cât timp va mai dura - VIDEO

Totodată, Timercan sugerează că nevoia de a consuma dulciuri poate indica o lipsă de: „Afecțiune sau iubire, iar dacă vă este poftă de murături, aveți nevoie de adrenalină în viața voastră, totul este prea monoton”.

„Cu copilul este mult mai ușor, deoarece lui ce îi dai el aia mănâncă, nu trebuie să-i dai cartofi pai și pizza. Și eu uneori îi dau din astea, dar trebuie oricum să alegem echilibrat totul”, afirmă nutriționista. 

Băutura minune! Află sâmbătă, la iSănătate, rețeta unui suc plin de antioxidanți, perfect pentru detoxifierea organismului - VIDEO

Articole din aceeasi categorie