„Nu avem nevoie de prea multe pensule pentru trusa de machiaj de bază, dar totul depinde de rutina noastră pe care o avem. Dacă îți aplici un fond de ten și fixezi sprâncenele, normal ca ai nevoie de mai puține, dar dacă obișnuiești să te joci cu fardurile, să aplici ceva pe ochi, atunci avem nevoie și de pensule pentru machiajul ochilor. Divizăm machiajul în prelucrarea tenului și machiajul ochilor”, a spus Ecaterina Chiticari, make-up artist.
Pensulele pentru machiaj se deosebesc după natura firelor, mai spune ea: „După fibră avem trei feluri de pensule: naturale, care sunt făcute din păr de animal, pensule din fire sintetice și pensule vegane, din fibră vegetală, bambuc, fir de porumb”.
„Cu pensulele naturale lucrăm cu produsele uscate, cum ar fi pudra, fardul de pleoapă pentru că, ele sunt moi la atingere și aplică produsul voalat și finuț. Cu pensulele sintetice lucrăm cu produsele cremoase, cum ar fi: fondul de ten, bază pentru pleoape, ruj, eyeliner, fard cremos pentru sprâncene pentru că, fibra de sintetică este cumva mai dură, este mai țepoasă un pic, ea are putere mai mare de întindere a unui produs lichid și cremos”, a explicat specialistul.
De asemenea, firele sintetice la îngrijire, nu se deteriorează, așa cum o fac cele naturale: „Este indicat să le folosești așa pentru că, firul sintetic nu se deteriorează, dar dacă un fir natural o să-l pui într-un produs waterproof, la curățare, o să-l distrugi”.
„Cu fibra vegană, putem lucra combinat, și cu produs cremos, dar și cu cel uscat, dar alegem pensula în dependență de forma ei pentru că, fibra vegană imită și firul natural și cel sintetic”, a continuat Ecaterina.
De asemenea, specialistul a explicat de câte pensule avem nevoie în trusa noastră de machiaj: „În linii generale, avem nevoie de o pensulă pentru fond de ten. La prelucrarea tenului o să avem nevoie de 2 pensule, una pentru a aplica conturul, partea mai întunecată, iar alta pentru iluminator. Dacă avem blush, putem să-l aplicăm cu una dintre ele”.
„Dacă vorbim despre machiajul ochilor, avem nevoie de o pensulă pentru retușarea fardurilor, care este mai stufoasă, mai moale, mai fină. Mai avem nevoie de una mai mică, pe care o alegem în dependență de zona noastră de lucru. Dacă avem o pleoapă mare, luăm o pensulă mai mare, dacă avem o pleoapă mai mică, respectiv, luăm și o pensulă mai mică. Mai avem nevoie de una pentru sprâncene, care are o formă unghiulară și una plată, de sintetică, cu care putem aplica rujul”, a continuat make-up artistul.
Un moment important este modul în care le îngrijim și curățăm. „Brandurile de cosmetică ne propun și spray-uri, soluții dezinfectante, dar cea mai eficientă metodă este săpunul solid antibacterian. Știu că fetele acasă obișnuiesc să le spele cu fairy, cu diferite geluri, dar fondul de ten nu se scoate așa simplu dintr-o pensulă”, a spus Chiticari.
„Recomand un săpun antibacterian cu un pic de apă călduță. Dacă pensula va fi de fond de ten, atunci presez mai tare, apa un pic mai călduță. Spălăm doar fibra, nu întreaga pensulă. După ce le spălăm, luăm un șervețel uscat, cu care vom scoate surplusul de apă”, a menționat Ecaterina.
SURSĂ FOTO: Facebook/ Chiticari Ecaterina