25.09.2024
Cum alegem corect un avocado? Iată criteriile după care trebuie să ne conducem - FOTO

Nutriționista Victoria Eni a oferit o explicație detaliată despre unul dintre cele mai cunoscute fructe - avocado. În articolul de mai jos afli ce beneficii are acesta, dar și cum îl alegem pe cel bun.

Potrivit nutriționistei Victoria Eni, este destul de complicat pentru unii dintre noi să alegem un avocado bun din supermarket. Aceasta a menționat după ce criterii ar trebui să ne ghidăm:

 „Alegem avocado de culoare verde închis sau aproape negru, care se înmoaie puțin sub presiune, iar sub codița din vârf trebuie să avem culoarea verde, nu neagră”.

Ținuta la control! Cele mai spectaculoase apariții de la recepția Pro TV - VIDEO

Victoria Eni a mai adăugat și care sunt beneficiile acestui fruct:

 „Avocado este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitaminele K, E, C, B5 și B6, precum și acid folic și potasiu. Acesta este bogat în grăsimi mononesaturate, în special acid oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii și poate reduce inflamațiile”.

Astfel, consumul de avocado poate ajuta la:„Scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL), reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare. Conține antioxidanți puternici, cum ar fi luteina și zeaxantina, care sunt esențiali pentru sănătatea ochilor și pot proteja împotriva degenerescenței maculare și a cataractei. Datorită conținutului său de grăsimi și fibre, avocado poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, fiind benefic pentru persoanele cu diabet sau care doresc să prevină această afecțiune. Grăsimile sănătoase din avocado ajută la absorbția altor nutrienți solubili în grăsimi, cum ar fi vitaminele A, D, E și K”.

Cristina Ceauș - o gospodină „obsedată”: „Nu suport o persoană străină să-mi umble prin...” - VIDEO

Nutriționista a mai notat: „Uleiul de avocado poate fi adesea utilizat în produsele cosmetice datorită proprietăților sale hidratante și hrănitoare, ajutând la menținerea pielii sănătoase”.

De asemenea, Victoria a explicat cine nu ar trebui să consume avocado: „Persoanele alergice la avocado, cei care suferă de sindromul latex-fruct, persoanele cu dezechilibre hepatice”.

SOLD OUT! S-au vândut toate biletele pentru concertul aniversar al lui Gabriel Nebunu: „Nu știam unde o să-i așez pe părinții mei...” - VIDEO

Victoria Eni este un nutriționist-dietetician din Republica Moldova cu o vastă experiență în domeniu.

Sursa Foto: Facebook

Articole din aceeasi categorie