25.05.2022
Copilului tau ii este frica de procedurile stomatologice? Afla de la Adriana Gangan ce trebuie sa faci pentru ca cel mic sa depaseasca aceasta bariera: „Niciodata nu trebuie pacaliti...” - VIDEO

Pentru multi copiii vizita la stomatolog este asociata cu sentimentul de frica. Cum trebuie sa aiba loc prima vizita la dentist astfel incat nici copilul si nici parintele sa nu plece de acolo speriat afla intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Vizitele la medicul stomatolog pot deveni adesea un motiv de stres atat pentru parinti cat si pentru cei mici, in special daca s-au ciocnit cu o experienta mai putin placuta anterior.

Medicul stomatolog Adriana Gangan a explicat cum trebuie sa aiba loc vizitele la cabinet. „Noi incercam sa le transmitem emotii pozitive chiar daca vizita la stomatolog nu este una din cele mai placute. Atata timp cat parintii si copilul se adreseaza la timp atunci ea devine mai putin stresanta pentru copilasi.”

Anisoara Loghin s-a teleportat in copilarie! Iluzionistul Garry Cozma a uimit-o si i-a trezit sentimentele demult uitate: „Vreau sa organizez un turneu national pentru toti copiii din Moldova!” - VIDEO

De asemenea stomatologul a explicat cum trebuie pregatit copilul pentru aceasta noua experienta. „Este important ca prima vizita sa fie una de rutina, de control ca cel mic sa se obisnuiasca cu atmosfera din clinica, cu medicul stomatolog, sa faca cunostinta cu instrumentele si deja urmatoarea data daca este nevoie de tratament sa actionam deja invaziv la nivel de problema. Ne straduim ca totul sa fie cat mai rapid ca ei nici macar sa nu inteleaga ce s-a intamplat.”

Adriana a mentionat ca totodata este si important cum este pregatit copilul de acasa. „Mama trebuie sa fie linistita si sa nu transmita acele emotii de frica si senzatii neplacute copilului pentru ca ei simt toate aceste momente. De asemenea, niciodata nu trebuie pacaliti, nu trebuie sa le ziceti ca mergeti la joaca, dar de fapt sa veniti la stomatolog.”

Vizitele de rutina in cazul dintilor de lapte trebuie facute o data la 3-4 luni, iar daca copilul nu este predispus la carii dentare si executa igiena corect se poate face vizita si o data la 6 luni.

A renuntat la cantat si a optat pentru o alta profesie! Ana Cernicova - marturisiri sincere despre depresia care a luat nastere odata cu inceperea razboiului si provocarile vietii: „Efectiv am avut un soc...” - VIDEO

Cea mai frecventa problema cu care se contrunta copilasii la nivelul dintilor este caria dentara. O alta problema adesea intalnita dupa cum a povestit medicul este cea legata de nervul dentar.

„La copilasii de la 2012-2015 in coala sunt dintele de lapte nu se formeaza mugurele la dintele permanent si daca asta de lapte nu are un tratament facut eficient atunci noi pierdem dintisorul de lapte si nu mai vine altul. Din acest motiv este importanta vizita de rutina la stomatolog pentru a evita acest gen e problema.”, a spus Adriana Gangan.

Articole din aceeasi categorie