31.01.2022
Ce este mancatul emotional? Afla de la nutritionista Maria-Victoria Racu care sunt cauzele acestui fenomen, dar si metodele de combatere: „Toate aceste lucruri vin din copilarie” - VIDEO

Cand ne este pofta si cand ne este cu adevarat foame? Granita dintre cele doua e destul de fina, iar multi le confunda des, astfel ca, mancatul nu devine o necesitate ci o urmare a starilor noastre.

Circa 40 % din oameni tind sa consume mai multe alimente atunci cand sunt stresati. Nevoia de a manca pe fond emotional este numita mancat emotional. Aceasta este o problema frecventa a lumii moderne de aceea nutritionista Maria-Victoria Racu a vorbit despre cauzele acestui obicei si cum il poti controla.

Interpreta Dianna Rotaru - despre Eurovision 2022: „Oamenii mereu ma acuza ca eu pot da doar din buze. Pai uite ca eu cant si am sa cant toata viata mea, in ciuda voastra” - VIDEO

„Mancatul emotional este atunci cand noi mancam nu pentru a ne potoli foamea fiziologica de care are nevoie corpul nostru, dar foamea emotionala. Sa zicem, venim stresati de la serviciu si nu stim cum sa ne relaxam si unica, cea mai accesibila cale sa o facem este sa deschidem usa frigiderului si sa mancam atat cat sa ne relaxam.”, a mentionat nutritionista.

Cu toate acesta, Maria-Victoria Racu a povestit ca de fapt mancatul emotional nu te ajuta sa scapi de stres.„Unicul lucru ce poate sa ne ajute cand avem o problema este sa o rezolvam. Mai intai sa o intelegem si dupa sa o rezolvam.”

Doina Danielean - despre cel care i-a schimbat viata, sarcina dupa cancerul de col uterin si cartea pe care urmeaza sa o lanseze: „Este o carte despre tot ce am trait eu, inclusiv cateva capitole sunt despre Spitalul Oncologic..” - VIDEO

Dupa cum a povestit nutritionista oamenii mananca cand sunt frustrati, cand au o emotie negativa sau atunci cand vor sa se laude pe sine ca au facut un lucru bun. „Toate aceste lucruri vin din copilarie. Atunci cand luai un 10 spre exemplu parintii iti luau o inghetata, o prajiturica. Acest mecanism s-a intiparit in caile noastre neuronale.”

De asemenea, nutritionista a adaugat ca 25 % din cazurile de obezitate sunt cauzate de mancatul emotional.„In randul adolescentilor este o problema foarte grava. Aici vorbim de bulemie, mancatul conpulsiv. Adolescentul vrea sa compenseze emotiile negative prin mancatul emotional si dupa sa merga la baie sa vomite totul. Este o tulburare a comportamentului alimentar. Este posibil si in cazul adultilor, insa mai rar.”

Totodata, Maria Victoria a mentionat si cum poti sa scapi de acest mancat emotional.

Sotii Ballerini - supusi testului sinceritatii! Vezi cine obisnuieste sa stearga conversatiile si cine se gandeste la divort in fiecare zi - VIDEO

Articole din aceeasi categorie