Stomatologul a povestit ca bicarbonatul nu ajuta in acest sens deoarece el are o actiune abraziva si nu face nimic bun smaltului dentar decat sa-l erodeze. „De aici vine si sensibilitatea dentara.”
Viorica recunoaste ca a incercat o data sa foloseasca aceasta metoda, insa doar din pura curiozitate. De asemenea, ea spune ca pacientii care totusi doresc sa foloseasca acest produs, o pot face nu mai mult de o data pe saptamana.
Un alt mit ar fi ca iti poti inalbi dintii cu banana sau capsuna. „Aceste alimente ajuta la producerea salivei, astfel ei se autocurata. Cu toate acestea, sub nicio forma nu sunt niste alimente care ajuta la inalbirea dintilor.”, a povestit Viorica Gutan.
Horoscop 4 februarie 2022. Zodia prinsa intr-un triunghi amoros
„Dintii albi se pot obtine la dentist doar prin procedura de albire dentara. Se mai poate face acest lucru si in conditii de casa folosind kit-urile dentare.”, a adaugat stomatologul.
Dintii au proprietatea de a se autocurata, respectiv nu e nimic daca nu ne spalam o zi pe dinti. Dupa cum spune doctorul, acesta este un alt mit adesea intilnit. „Dintii trebuie sa fie ingrijiti cel putin de doua ori pe zi, nu doar cu periuta si pasta de dinti, dar si cu irigatorul dentar, cu periute interdentare, dar si cu ajutorul apei dentare.”
Totodata, Viorica Gutan spune ca perierea prea deasa nu distruge smaltul, insa in acest sens trebuie sa folosim o periuta de dinti corespunzatoare danturii noastre. „Eu recomand ca pacientii sa foloseasca periute de intensitate medie si sa foloseasca miscari nu foarte agresive.”
Guma dupa mancare curata dintii. Acesta nu este un mit dupa cum mentioneaza specialista. „Guma de mestecat fara zahar stimuleaza secretia salivei si duce cumva la autocuratare.”
„Igiena cavitatii bucale trebuie inceputa de la primii dinti aparuti, adica de la 6 ani. Pana la 2 ani parintii sunt incurajati sa perieze dintisorii copiilor fara pasta de dinti. Dintii de lapte trebuie de ingrijit la fel de bine ca si cei permanenti.”, a spus specialista.