Vasile Diacon este luptator de stil liber. Desi a obtinut medalia de bronz la campionatul mondial care a avut loc in Italia, a revenit acasa cu o entorsa la glezna. A ales terapia crio-ultrasunet pentru a scapa cat mai rapid de durerea si inflamatia de la picior.
„Fac sport de performanta si anume lupte libere. Din pacate am o entorsa la glezna, este prezenta o infamatie. Cu ajutorul acestui aparat vreau sa restabilirea mea sa fie mai rapida. Acest aparat este cea mai buna solutie dupa parerea mea.”, a povestit Vasile.
Tanarul a mai povestit ca raceala care este produsa de acest aparat reduce foarte efectiv inflamatia din picior. „Sunt deja la a patra procedura. La inceput dura 15 minute, acum deja situatia este mai buna si totul dureaza 10 minute.”
Terapia cu crio-ultrasunet nu este dureroasa, insa ofera niste senzatii mai neobisnuite deoarece combina doua tehnologii, actiunea ultrasunetului si frigul. „Dupa procedura inca se simte raceala piciorului. Zona la care s-a lucrat cu aparatul este inca rosie, dar este o senzatie placuta. Piciorul este mult mai flexibil.”, a mentionat sportivul.
Aceasta terapie este recomandata pentru sportivii de performanta care s-au accidentat. „Vasile a venit aici dupa turneu, a castigat medatia de bronz. Este o noutate buna pentru Moldova si pentru el, insa s-a ales cu o entorsa la grezna. Dupa doua proceduri Vasile putea deja sa mearga fara sa-l doara foarte tare. Acum piciorul lui Vasile nu este bandajat si poate sa depuna efort fizic. La majoritatea pacientilor care vin la noi durerea trece in decurs de doua saptamani. Pentru unii este suficient chiar si o saptamana si jumatate. Aparatul de crio-ultrasunet este din Italia.”, a povestit kintoperapeutul Scott Le Neal.
Durata tratamentului se alege individual pentru fiecare pacient si variaza intre sase si doisprezece sedinte. „Avantaje acestei proceduri este ca reduc durerile si efectele negative asupra corpului. Te vindeci mai repede si cu mai putina durere. Este interzisa expunerea la caldura, sauna. Corpul are nevoie de reabilitare.”, a adaugat specialistul.
O procedura dureaza intre zece si treizeci de minute.