28.07.2022
De ce toti o numesc Queen Bey, care este numarul ei norocos, ce recorduri a stabilit? 9 lucruri pe care probabil nu le stiai despre interpreta Beyonce

In curand, Beyonce isi va lansa in sfarsit cel de-al saptelea album, Renaissance - si cu aceasta ocazie, noi ne vom adanci in viata si cariera sa. In acest articol iti povestim lucruri pe care, probabil, nu le-ai stiut despre Queen Bey. 

Numele sau i-a fost dat in cinstea mamei sale

Te-ai intrebare vreodata de unde provine acest nume neobisnuit - Beyonce? Se pare ca mama vedetei, Tina Knowles-Lawson, a primit la nastere numele Celestine Beyonce. Cand s-a casatorit cu tatal interpretei, Mathew Knowles, femeia se ingrijora ca numele ei nu va mai fi purtat de nimeni din generatiile viitoare. Intr-un podcast, Tina a explicat ca din toti cei sase frati ai sai, doar unul avea scris numele cu un „o” la mijloc. Ceilalti frati aveau numele „Beyonce”, din cauza unei erori in certificatele de nastere. 

In cadrul podcastului, Tina a mentionat: „Este un lucru interesant. Cand eram mai mica, eu o intrebam pe mama: „De ce numele fratilor mei este B-e-y-i-n-c-e?”. Iar mama mi-a spus: „Asa sunt scrisi ei in certificatele lor de nastere”. Si eu i-am zis: „De ce nu i-ai certat si nu le-ai spus sa corecteze greseala?”, iar ea mi-a spus ca trebuie sa fiu fericita ca in general am un certificat de nastere. Pentru ca, pe atunci, persoanele de culoare nu primeau certificate... pentru ca acest certificat inseamna ca intr-adevar existi si ca tu esti important”.

Are dislexie si ii este frica de apa! 6 lucruri pe care cu siguranta nu le-ai stiut despre Jennifer Aniston

Apoi, Tina a continuat: „A fost un mesaj atat de subtil, incat eu am inteles ca ea se simte oribil din cauza ca nu poate face in asa fel, incat copiii sai sa aiba un nume scris corect in acte”. 

Fratele sau, unchiul lui Beyonce, a discutat despre acest lucru in cadrul filmului documentar „Life Is But A Dream”. „Sora mea, Tina, credea ca in familia noastra nu sunt destui barbati, pentru a transmite numele viitoarelor generatii. Asa ca, ea i-a dat fiicei sale acest nume”.

Capacitatea sa de a canta si talentul sau a fost descoperit de catre profesorul sau de dansuri

Se pare ca trebuie sa-i multumim profesoarei de dans din copilarie a lui Bey, Darlette Johnson. „A fredonat un cantec si m-a uimit”, a spus Johnson in 2013. „Atunci eu i-am spus sa imi mai cante o data si ea s-a rusinat si nu a mai vrut sa-mi cante. Eu i-am spus ca ii dau un dolar si ea a cantat”. In acea seara, cand parintii sai, Tina si Mathew, au venit sa o ia de la ora de dans, Johnson le-a spus: „Ea poate canta! Intr-adevar poate canta!”. 

La varsta de 7 ani ea a castigat primul ei show de talente

In 2004, Bey a spus pentru Rolling Stone ca aceeasi profesoara de dansuri a incurajat-o pe ea sa participe la un show de talente din scoala, cand ea avea doar 7 ani. „Eram speriata si nu imi doream asta, dar ea mi-a zis, gen: „Hai, draga, du-te”, isi amintea Beyonce. „Imi aduc aminte ca imi era foarte frica, insa cand a inceput sa cante muzica, nu stiu cum s-a intamplat, dar eu m-am schimbat”. Tanara a primit multe aplauze si a castigat acel concurs. „Era ceva de genul: „Oh, Doamne, este minunat”. De atunci eu am inceput sa ma ocup cu muzica si eu stiam ca vreau sa devin o cantareata. Eu cred ca si inainte de asta imi doream acest lucru, dar niciodata nu am evoluat pe o scena inainte de asta”. Dupa acest show de talente, tatal sau a decis sa o inscrie si la alte concursuri locale, unde ea a castigat de 35 de ori consecutiv.

Numarul 4 are o semnificatie importanta in viata ei

Drama lui Brendan Fraser. Dupa ani de zile de pauza, starul anilor '90 revine cu o transformare de Oscar in „The Whale” de Darren Aronofsky - FOTO

Multe persoane cred ca numarul 7 este unul norocos, dar nu si Bey. Numarul sau este 4. Si nu doar pentru ca ziua sa de nastere este pe 4 septembrie, dar si ziua de nastere a sotului sau, Jay-Z (4 decembrie) si ziua de nastere a mamei sale, Tina (4 ianuarie). Si aniversarea ei de casatorie este 4 aprilie (a patra luna a anului). Prin urmare, ea si-a numit al patrulea album muzical „4”. De asemenea, fanii au observat ca atat ea, cat si sotul ei, au un tatuaj pe degetul inelar in forma de cifra romana IV, iar al doilea nume al fiicei lor, Blue Ivy, se pare ca la fel are o legatura cu aceasta cifra.

Ea aproape ca a jucat rolul principal in remake-ul „A Star Is Born”

Cred ca toti au ascultat de milioane de ori coloana sonora a filmului, de cand el a aparut pe marele ecran in 2018 - si, in consecinta, Lady Gaga mereu este la noi in gand ca „Ally Maine”. Insa, Bey a fost cea care initial trebuia sa joace rolul principal in film. In 2012, inainte ca Lady Gaga si Bradley Cooper sa fie aprobati pentru rolurile principale, scenariul a fost in mainile cunoscutului regizor Clint Eastwood. „Timp de luni intregi noi am incercat sa ne coordonam programele pentru a aduce acest film la viata, insa nu ne-a reusit”, Bey a confirmat aceste cuvinte in 2012. 

Banii castigati din filmul „Cadillac Records” interpreta i-a donat unui centru de dependenta

Pe baza portretizarii ei a legendarei cantarete de blues si jazz Etta James - un om talentat, insa care suferea de anxietate, care mult timp a incercat sa scape de dependenta sa de heroina - in filmul din 2008, Cadillac Records, Beyonce a decis sa deschisa un centru de dezintoxicare la Brooklyn „Phoenix House”. „Prin povestile lor, eu am relizat ca noi toti avem propriile noastre lupte personale si toti avem ceva de depasit”, a spus interpreta, dupa ce a intalnit o femei care urma un tratament in timp ce ea se pregatea pentru rolul ei. „Dependenta este o boala, iar aceste femei frumoase pe care le-am intalnit recent, nu au ales sa fie in continuare dependente, dar au ales sa fie mai bune”. 

Dupa recorduri in domeniul muzical, ea s-a egalat cu Mariah Carey

Alaturi de Mariah Carey, Bey este singurul artist solo care a inregistrat hituri care erau cele mai ascultate timp de patru decenii: in 1990, 2000, 2010, 2020. Chiar inainte de a renunta la „Black is King”, ea a obtinut primul ei locul I din 2020 pentru colaborarea cu Megan Thee Stallion la remix-ul lor „Savage”.

Interpreta a stabilit un record mondial pe Twitter

Dragostea nu are varsta! Cupluri celebre pentru care diferenta mare de ani nu a fost un obstacol ca sa fie impreuna- FOTO

In anul 2011, cand Bey a anuntat ca este insarcinata in timpul performantei sale „Love on Top” la MTV Video Music Awards, Twitterul a explodat de comentarii din partea internautilor. „Vreau sa simtiti dragostea care creste in mine”, a spus ea spectatorilor, inainte de a-si descheia sacoul pentru a-si arata burtica. Acest moment a stabilit un record mondial pentru cele mai multe tweet-uri pe secunda legate de un singur eveniment: 8.868. Emisiunea a devenit, de asemenea, cea mai vizionata din istoria MTV.

Toti o numesc Queen Bey degeaba

„Stiu ca suna ciudat, dar eu am doi stupi de albini. Adevarati”, a spus ea pentru British Vogue in decembrie 2020. „Le am de ceva vreme la mine acasa. Am aproape 80 de mii de albine care fac sute de miere de borcane de miere pe an. Totul a inceput din cauza ca fiicele mele, Blue si Rumi, ambele au alergie teribila, iar mierea de albini are nenumarate proprietati vindecatoare”. 

Articole din aceeasi categorie