28.07.2022
Drama lui Brendan Fraser. Dupa ani de zile de pauza, starul anilor '90 revine cu o transformare de Oscar in „The Whale” de Darren Aronofsky - FOTO

Brendan Fraser, unul dintre cei ma indragiti actori din anii '90, celebru pentru rolurile din „George of the Jungle” si „Encino Man”, se transforma intr-un barbat obez, de peste 250 de kilograme, in filmul „The Whale” care marcheaza revenirea sa la Hollywood dupa aproape un deceniu in care nu a mai jucat intr-un rol principal.

Intr-o imagine din „The Whale”, data de A24, se vede schimbarea fizica uriasa pe care Fraser a suferit-o. Brendan interpreteaza rolul unui barbat „obez” care „lupta sa reia legatura cu fiica lui de 17 ani”, potrivit Variety.

Actorul de 53 de ani a discutat anterior despre aparitia sa in pelicula regizata de Darren Aronofsky, in timpul unui interviu cu Unilad, cand a afirmat ca e convins ca va lasa o „impresie de durata”. Brendan a purtat costume speciale si machiaj prostetic pentru a ajunge la aceasta imagine, potrivit IndieWire.

„Va fi ca ceva ce nu ati mai vazut pana acum. E tot ce pot sa va spun ... Garderoba si costumul au cantarit mult. Nu am mai trait o asemenea experienta pana acum si nu vreau sa ma laud, dar stiu ca va face o impresie de durata.”

Producatorul lui Iurii Shatunov a anuntat rezultatul autopsiei cantaretului: „Daca macar un medic imi spunea atunci ca trebuie sa ii verificam inima...”

Este primul rol principal al lui Fraser in aproape 10 ani, dupa lansarea „Breakout” direct pe DVD in 2013.

Adaptarea piesei din 2012 „The Whale” de Samuel D. Hunter va avea premiera mondiala la Festivalul de Film de la Venetia din 2022. Pana in prezent, nu a fost stabilita nicio data de lansare a acestui lungmetraj.

Fraser a devenit cunoscut dupa George Of The Jungle si dupa ce l-a jucat pe Richard „Rich” O'Connell in franciza The Mummy.

Acum, actorul se bucura de o renastere a carierei, cu roluri in „Batgirl” si in noul film al lui Martin Scorsese, „Killers of the Flower Moon”, dupa ani de zile in care a stat departe de lumina reflectoarelor.

Brendan este faimos si pentru relatia excelenta pe care a avut-o de-a lungul timpului cu fanii sai, fiind cunoscut drept „un tip cu picioarele pe pamant”. 

Brendan Fraser revine in cetatea filmului dupa o perioada in care s-a luptat cu tot felul de probleme personale. Acum patru ani, a dezvaluit ca a fost hartuit sexual, in 2003, de catre presedintele de atunci al Asociatiei Presei Straine de la Hollywood, Philip Berk. Presupusul incident a avut loc la hotelul Beverly Hills, in timp ce luau pranzul: „A inceput sa puna mainile pe mine.... Am simtit un nod in gat. Am crezut ca voi incepe sa plang”. I-a povestit nefericita intamplare imediat sotiei sale, a declarat el pentru GQ, noteaza Daily Mail.

Desi nu a facut public incidentul, l-a raportat in cele din urma celor de la HFPA, iar raspunsul lor a fost, se pare, clar. Fraser avea sa fie apoi rareori invitat la Globurile de Aur.

Depresia s-a instalat, iar Fraser a inceput sa-si spuna ca merita ceea ce i se intampla. „Ma invinuiam si ma simteam mizerabil”.

Acum 10 ani era la fel de frumoasa! Vezi cum arata designerul Natalia Platon in adolescenta: „Prin 2012” - FOTO

El a povestit intr-un interviu pentru GQ totul despre declinul constant al carierei sale. Mai multi factori par sa fi contribuit la asta, pe langa abuzul sexual care l-a marcat extrem, inclusiv o casnicie esuata si o lista uriasa de probleme de sanatate din cauza cascadoriilor pe care le-a facut singur si care i-au distrus practic cariera cinematografica.

„Pana la al treilea film Mummy in China (2008), imi infasuram gheata pe sub haine. Imi construiam zilnic un exoschelet”.

In cele din urma, ranile provocate de cascadorii au necesitat mai multe interventii chirurgicale: o laminectomie lombara, pentru a decompresa coloana vertebrala. A repetat procedura dupa un an. A suferit o inlocuire partiala a genunchiului, mai multe interventii chirurgicale la coloana si chiar o operatie pentru a-si repara corzile vocale.

Fraser a explicat ca a intrat si a iesit din spitale timp de aproape sapte ani.

Brendan Fraser a fost casatorit cu actrita Afton Smith, din 1998 pana in 2008. Au trei fii impreuna: Leland Francis Fraser (16 ani) si Holden Fletcher Fraser (17 ani) si Griffin Arthur Fraser (19 ani).

Articole din aceeasi categorie