27.08.2022
Adevarul socant despre viata Printesei Diana iese la suprafata la 25 de ani de la moartea ei. Ce spune fratele ei, Charles Spencer: „Peste tot in lume ea a fost un simbol al umanitatii dezinteresate”

Pe 31 august se implinesc 25 de ani de la moartea tragica a Printesei Diana – iar singurul ei frate, Charles, vorbeste cu mandrie despre sora lui! „Sunt intotdeauna surprins de cat de dificil este 31 august in fiecare an”, spune el.

„Intotdeauna ma pregatesc pentru asta. Este o perioada foarte emotionanta. Diana a fost insasi esenta compasiunii, a datoriei, a stilului, a frumusetii. Peste tot in lume ea a fost un simbol al umanitatii dezinteresate”.

Charles, care este al 9-lea conte Spencer, este fratele mai mic al Dianei. Parintii lor au fost John Spencer, al 8-lea conte (care a murit in 1992) si Frances Shand Kydd (care a murit in 2004. Ei mai au doua surori mai mari, Jane , 65 de ani, si Sarah , 67 de ani.

Nicole Cherry, moment stanjenitor la un concert: „Mi s-a dezvelit un san. Eram langa scena si...”

Desi erau extrem de bogati, aveau titluri si locuiau pe mosia Althorp de 13.000 de acri, sotii Spencer au avut o casnicie tulbure, iar copiii lor o copilarie sfasietoare. Mama lor a plecat si a renuntat la custodia celor patru copii ai sai pentru a se casatori cu iubitul ei. Charles avea doi ani, iar Diana cinci.

Surorile mai mari erau la internat. „Cand isi strangea lucrurile pentru a pleca, i-a promis Dianei ca se va intoarce sa ne vada”, a spus Charles, 58 de ani. „Diana obisnuia sa o astepte in prag, dar nu venea niciodata. Ma auzea plangand pe coridor, dar era prea speriata de intuneric ca sa vina la mine. Tatal nostru a fost o sursa constanta de dragoste, dar mama noastra nu era facuta pentru maternitate. Nu e vina ei, nu a putut sa o faca”.

Diana nu a fost un copil cuminte. „Era destul de obraznica, nu in sensul rau, dar incerca sa impinga limitele”, isi aminteste el.

La 18 ani, Diana, care se transformase intr-o adolescenta timida, l-a cunoscut pe Printul Charles, care se intalnise cu sora ei mai mare, Sarah, cu cativa ani in urma. S-au logodit dupa doar 12 intalniri, dar cu o zi inainte de nunta din 29 iulie 1981, ea a incercat sa anuleze ceremonia, pentru ca si-a dat seama ca el era indragostit de Camilla Parker Bowls.

Fosta iubita a lui Elon Musk a scos la licitatie fotografiile vechi ale miliardarului pentru a achita studiile fiului ei: „Eram atat de indragostita de el” - FOTO

Cand le-a spus surorilor, Sarah si Jane, ele au indemnat-o sa mearga pana la capat si i-au spus ca este prea tarziu sa se razgandeasca. Fratele ei mai mic, Charles, a tacut, dar ani mai tarziu a intrat intr-un conflict cu Printul Charles. Cei doi aproape ca au ajuns sa se loveasca la doar cateva zile dupa moartea socanta a Dianei, la varsta de 36 de an. Fratele ei a fost revoltat ca baietii Dianei, William si Harry , urmau sa mearga in spatele sicriului mamei lor la inmormantare. „Spencer era sigur ca Diana nu si-ar fi dorit ca baietii ei sa indure un asemenea calvar”, spune o persoana din interior.  Si i-a spus asta lui Charles.

Cand discutia a continuat, Printul Charles a facut un „comentariu ofensator” despre Diana, iar fratele ei nu a suportat sa auda un alt cuvant.

„Asta a pecetluit relatia Printului Charles cu familia Spencer ”, adauga sursa.

Mai tarziu, s-a dovedit ca Charles Spencer avea dreptate. Printul Harry spune ca marsul de 34 de minute, pe care l-a facut alaturi de Spencer, Printul Charles, bunicul Printul Philip si fratele Printul William, a fost chinuitor. „Cred ca niciunui copil nu ar trebui sa i se ceara sa faca asta, in nicio circumstanta”, a spus Printul Harry, acum in varsta de 37 de ani.

Printul William, acum in varsta de 40 de ani, a adaugat ca a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-a facut vreodata.

Spencer spune ca nici pentru el nu a fost usor, chiar daca era un barbat adult. „Am auzit oamenii din multime plangand si strigand mesaje de dragoste catre Diana... Inca am cosmaruri cu asta astazi”.

Public, Spencer nu va spune niciodata care dintre iubitii Dianei a fost barbatul pe care l-a iubit cel mai mult, dar spune ca adevarata dragoste a Dianei nu a fost pentru un barbat, ci pentru William si Harry. In particular, oamenii din interior spun ca din toate relatiile Dianei - inclusiv cea cu Dodi Fayed , care a murit impreuna cu ea - un singur barbat a facut-o sa creada in dragoste,  Hasnat Khan , un chirurg pakistanez pe care ea l-a numit „The One”. „Mi-am gasit linistea”, i-a spus Diana unui prieten dupa ce s-a indragostit de el. „El mi-a dat tot ce am nevoie”.

Sylvester Stallone, prima aparitie publica de cand Jennifer Flavin a intentat divort - FOTO

Dar Khan se temea sa fie in ochii publicului sau sa aiba o viata inalta. A refuzat mereu darurile generoase ale Dianei, inclusiv o masina noua. In ceea ce priveste vina pentru moartea Dianei, Spencer o pune pe umerii „inselaciunii” lui Martin Bashir , care i-a „pacalit” sora  pentru un interviu exploziv cu extrase bancare false. El a facut-o sa creada ca cei apropiati vorbesc despre ea, asa ca nici ea nu ar trebui taca. Spencer spune ca minciunile lui Bashir au facut-o sa-si piarda increderea in cei din jurul ei, dupa ce a luat parte la interviul de la BBC din1995.

Ea a recunoscut, de asemenea, ca i-a fost infidela lui Charles si a avut o legatura cu James Hewitt . Ba mai mult, a pus la indoiala caracterul lui Charles ca viitor rege : „Era o tanara de 30 de ani care traia aceasta perioada extraordinar de dificila si tulbure in ochii publicului - nu stia in cine sa aiba incredere - si, in cele din urma, inainte sa moara doi ani mai tarziu, a ramas fara orice forma de protectie reala”.

Diana i-a dezvaluit jurnalistului detalii despre relatia lui Charles cu Camilla. „Am fost trei in aceasta casatorie”, a spus ea.

Mai tarziu, Bashir si-a recunoscut duplicitatea. Spencer simte ca are obligatia „de a-i onora memoria”. „Simt ca este de datoria mea sa o sustin cand pot”, spune el, referindu-se la corectarea inexactitatilor despre viata ei. „Daca ai crescut cu cineva, ea este inca acea persoana, nu conteaza ce se intampla cu ea mai tarziu.” Diana este inmormantata pe mosia Althorp, pe o mica insula, pe care Spencer si surorile lui o pot vizita.

Articole din aceeasi categorie