03.03.2022
Giorgio Armani si-a prezentat noua colectie in liniste, ca semn de respect pentru Ucraina: „Ceva tulburator se petrece in jurul nostru” - VIDEO

Creatorul de moda Giorgio Armani isi arata sustinerea pentru Ucraina. Designerul italian a ales ca prezentarea sa din cadrul Saptamanii Modei de la Milano sa se desfasoare fara muzica pe fundal. 

Armani, in varsta de 87 de ani, a dorit sa isi arate solidaritatea cu poporul ucrainean dupa ce saptamana trecuta Rusia a invadat Ucraina, declansand un razboi ce a provocat deja sute de victime in randul civililor. 

Modelele care au prezentat noua colectie Armani au defilat pe podium in liniste, fara muzica pe fundal. Show-urile de moda includ adesea muzica si sunt transformate de obicei in adevarate spectacole, in special in ultimii ani.

„Am luat decizia de a nu folosi niciun fel de muzica ca un semn de respect pentru oamenii implicati in tragedia care se desfasoara in Ucraina”, a spus Armani intr-o declaratie care a fost inclusa intr-un video postat pe Instagram, ce prezenta imagini din timpul show-ului de moda.

Bella Hadid, imbracata din cap pana-n picioare in denim la Saptamana Modei de la Paris. Modelul a aratat spectaculos - FOTO

In clipul publicat, modelele defileaza pe podium purtand piese din colectia Armani pentru toamna-iarna 2022/2023.

In video putea fi auzit numai sunetul aplauzelor venite din partea publicului.

„Cel mai bun lucru pe care il puteam face este acela de a transmite ca nu vrem sa celebram, pentru ca ceva foarte tulburator se petrece in jurul nostru”, a declarat creatorul de moda dupa prezentare, potrivit CNN.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, iar numeroase persoane si-au pierdut viata pana in prezent. Sute de civili au fost ucisi de bombardamentele armatei ruse, iar mii de persoane, in special femei, copii si batrani, au parasit Ucraina si s-au refugiat in tarile vecine, inclusiv in Romania.

Mai mult de jumatate de milion de persoane si-au parasit locuintele pentru a scapa din calea razboiului, potrivit ONU, citat de BBC.

Scarlett Johansson: „Ador sa port rosu”. Ce nu lipseste niciodata din garderoba starului „Avengers”

Michelle Bachelet, seful ONU pentru drepturile omului, a declarat ca milioane de civili au fost fortati sa se ascunda in subsoluri si la metrou pentru a scapa de explozii.

Numeroase vedete au condamnat invazia Rusiei asupra statului vecin si si-au declarat sustinerea pentru Ucraina si poporul ucrainean.

Lady Gaga, Madonna, Arnold Schwarzenegger, Angelina Jolie, Milla Jovovich si multe alte staruri si-au exprimat indignarea fata de atacul asupra Ucrainei.

Cele mai impresionante tinute de la SAG Awards 2022. Cum s-au imbracat vedetele pentru marele eveniment - FOTO

„Gandurile mele sunt alaturi de poporul ucrainean. Mi s-a cerut sa dau cateva interviuri, dar cred ca stirile trebuie sa se concentreze in continuare asupra a ceea ce se intampla acolo - asupra tragediei care ne-a frant inimile si asupra curajului poporului ucrainean, care ne-a inspirat pe toti. 

Stiu ce inseamna sa cresti dupa un razboi, intr-o tara ocupata, si stiu ca in razboi si dupa razboi, nimeni nu castiga. Toata lumea sufera. Razboiul ii distruge pe invingatori, impreuna cu cei invinsi. Am prieteni si fani in Ucraina si am prieteni si fani in Rusia. Ce pot spune este ca niciunul dintre ei nu isi doreste asta. Sper ca ratiunea va castiga si se va pune capat acestui razboi inutil inainte ca mult mai multe vieti sa fie distruse”, a scris Arnold Schwarzenegger intr-o postare pe Instagram.

Articole din aceeasi categorie