27.01.2022
Afla povestea incredibila a rochiei de mireasa a lui Jacqueline Kennedy: De ce a fost distrusa cu 10 zile inainte de nunta si cine a facut acest lucru - FOTO

Rochia de mireasa a lui Jacqueline Kennedy a ramas pentru totdeauna in istoria mondiala. Designerii continua sa o copieze, iar miresele se inspira de ea atunci cand isi aleg rochiile de mireasa. Dar nu toata lumea stie ca povestea crearii rochiei de mireasa a fostei prime doamne a Statelor Unite a fost atat de uimitoare incat ar fi trebuit filmata, pentru ca toata lumea sa cunoasca acest lucru. 

Designerul

Jacqueline a decis sa o faca la comanda. Pentru a-si croi rochia de mireasa, ea a apelat la un designer necunoscut pe atunci - Ann Lowe.

Muza anilor '60 si cea mai frumoasa femeie din acele vremuri: afla 5 tehnici preferate ale lui Sharon Tate, pe care trebuie sa le cunoasca fiecare fashionista - FOTO

Se spune ca Jacqueline a fost sfatuita sa-si coase rochia la Ann Lowe de catre mama ei, care ea a purtat o rochie de mireasa croita de Ann. In decursul a multor ani, Lowe a creat piese unice pentru personalitati celebre precum, Roosevelt si Rockefeller. Si actrita Olivia de Havilland a purtat o tinuta creata de Lowe, la premiile Oscar in 1974. 

Cu toate acestea, cariera sa stralucitoare a fost umbrita de o discriminare rasiala - la acea vreme in SUA aproape nimeni nu era tolerant, iar americanii de culoare erau nevoiti sa lupte pentru locul lor in societate si pentru drepturile lor. Pentru Lowe, crearea unei rochii de mireasa pentru viitoare prima doamna a Statelor Unite, ar fi putut fi un punct de cotitura in propria sa soarta, insa acest lucru nu s-a intamplat pana la urma. Numele autoarei rochiei de mireasa a lui Jacqueline Kennedy nu a fost dezvaluit publicului larg. Motivul a fost culoarea pielii a Annei Lowe. Cand mireasa a fost intrebata cine i-a creat rochia, aceasta a spus ca este „o femeie de culoare”. 

Lucrul asupra rochiei de mireasa

Vizitand Parisul cu putin timp inainte de ziua X, Jackie a fost impresionata de moda locala. Ea isi dorea ca rochia ei de mireasa sa fie simpla si eleganta, retinuta, in stilul francezilor. Cu toate acestea, viitorul ei socru a avut o alta parere, el isi dorea o tinuta mai pompoasa. 

Dupa cum a sustinut Julia Faye Smith, autoarea biografiei lui Ann Lowe, pentru designer era important ca creatiile ei sa le placa clientilor. „Ann Lowe a spus ca a discutat cu mireasa despre modelul rochiei, despre culorile tinutelor celorlalti membri ai nuntii, asa ca Jackie, cel mai probabil ca a avut dreptul la alegerea designului propriei sale rochii de mireasa”, scria Julia.

Pentru a face rochia, a fost nevoie de doua luni de munca si aproximativ 45 de metri de matase. Apropo, materialul nu era alb, ci fildes. Nu se stie daca aceasta a fost alegerea designerului sau daca insasi Jacqueline a insistat asupra acestei nuante deosebite. Dar putem spune ca a fost o alegere indrazneata - in acei ani, rochiile de mireasa era de obicei toate de culoarea alba. 

Iti va lungi vizual picioarele, iar piciorul va arata gratios: 5 probleme pe care pantofii potriviti le vor rezolva - FOTO

Pentru lucrare, Ann i-a cerut lui Jacqueline doar 500 de dolari, in timp ce colegii ei albi i-ar fi cerut de cel putin trei ori mai mult.

Opt saptamani mai tarziu, rochia de mireasa a lui Jacqueline, cu fusta voluminoasa si corset, era gata. Au mai ramas doar cateva zile pana la nunta. Insa, mireasa nu a fost deloc incantata de rochie - i se parea ca seamana cu un abajur. Partea de sus a rochiei, conform Jacqueline, ii facea pieptul mai plat. 

Catastrofa

Cu 10 zile inainte de nunta s-a intamplat ceea ce ar fi putut strica intreaga sarbatoare. In studioul designerului, o teava de apa a fost sparta si, prin urmare, rochia lui Jackie a fost deteriorata si nu mai putea fi reparata. Ba mai mult, noua dintre cele 15 rochii ale domnisoarelor de onoare au avut aceeasi soarta. 

Totusi, Lowe si croitoresele ei, au facut imposibilul. Timp de 10 zile, au muncit zi si noapte pentru a creea tinute identice cu cele care au fost stricate. Si le-a reusit. 

Refacerea rochiilor au costat-o pe Lowe foarte mult - designerul a cumparat material nou din banii sai, a suferit pierderi colosale - conform cursului de astazi, a cheltuit aproximativ 21 de mii de dolari. 

Cum sa porti o esarfa de matase! Cel mai trendy accesoriu al acestui sezon - FOTO

Ann Lowe nu a spun nimanui niciodata despre aceasta intamplare, nici chiar lui Jacqueline sau mamei sale, iar mireasa nici nu a observat „inlocuirea”. 

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie