11.03.2022
Imagine rara din copilaria presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, alaturi de mama lui. Cu ce se ocupa tatal liderului de la Kiev - FOTO

Poti vedea o imagine rara cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, in care apare alaturi de mama lui, pe vremea cand era un copil si nu isi imaginea anvergura pe care urma s-o capete persoana lui.

Volodimir Zelenski este omul momentului pe planeta. Din momentul in care numele sau a devenit cunoscut peste tot, familia acestuia a fost „vanata” de presa, in ideea ca oamenii vor sa stie cat mai multe lucruri despre cei care il inconjoara.

Volodimir Zelenski, imagine rara din copilarie alaturi de mama lui, Rimma

Presedintele Ucrainei este singur la parinti. Relatia cu cei care l-au crescut a fost dintotdeauna una cu totul speciala. Parintii liderului de la Kiev, Oleksander si Rimma, au fost alaturi de fiul lor in orice decizie a luat in viata. Pentru asta, politicianul le este recunoscator in fiecare zi.

La fel ca Putin! Si ministrul de externe Serghei Lavrov duce o viata dubla. Sotia lui neoficiala si fiica acesteia traiesc in lux la Moscova si la Londra

Pe retelele de socializare circula o imagine extrem de rara in care Volodimir apare alaturi de mama lui, pe vremea cand avea doar cativa anisori. Apropiat mai mult de mama, insa cu un respect deosebit fata de tatal lui, un reputat om de stiinta, Zelenski apare in fotografie extrem de fericit in bratele celei care i-a dat viata.

Mama presedintelui ucrainean are 71 de ani, iar tatal are 78. Despre mama presedintelui exista putine informatii publice. Cand vine vorba despre seniorul familiei, Oleksander, aflam ca acesta este unul din cei mai respectati oameni de stiinta din Ucraina, specializat in cibernetica.

Cine este si cu ce se ocupa tatal liderului de la Kiev

Oleksander Zelenski a lucrat ca minier si este specializat in automatizarea suportului geologic si de topografie. Este si doctor in stiinte tehnice. Tatal presedintelui ucrainean este totodata si seful Departamentului de Cibernetica si Hardware de Calcul al Universitatii de Stat Kryvyi Rih din anul 1995.

Tanara ucraineana care isi descrie viata pe timp de razboi in clipuri pe TikTok: „Multi rusi imi scriu ca sunt alaturi de mine” - VIDEO

Tatal lui Volodimir s-a nascut chiar in Kryvyi Rih, in Ucraina sovietica, pe 23 decembrie 1947. Conform istoricului familiei liderului de la Kiev, nu este de mirare rezistenta pe care acesta o are in razboiul dus de rusi in Ucraina. Asta deoarece bunicul sau, Semyon (Simion) Ivanovych Zelenski a luptat in Divizia 57 a Armatei Rosii. Acesta si-a riscat viata in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial.

Oleksandr Zelensky si-a obtinut diploma de licenta in inginerie electrica de la Universitatea de Stat Kryvyi Rih in 1972. In 1983, si-a sustinut disertatia la Universitatea de Stat de Mine din Moscova. Lucrarea a fost intitulata „Calcul automat al rezervelor de minereu de fier in cariera ICS”. 

Pe langa familia careia ii poarta un deosebit respect, Volodimir Zelenski are parte si de un alt sprijin important in razboiul din Ucraina, in persoana sotiei sale, Olena. Aceasta rezista alaturi de sotul ei invaziei rusesti. A iesit deseori in public pentru a relata despre ororile care se produc in tara ei. A facut multe apeluri pentru incetarea crimelor din Ucraina.

Au sustinut pacea prin folclor! Orchestra Lautarii - intr-un spectacol de exceptie la Palatul National. Vezi momentul in care maestrul Nicolae Botgros a lacrimat: „Eu stiu ca muzica pe timpul celor mai grele razboaie a ajutat” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie