11.03.2022
Au sustinut pacea prin folclor! Orchestra Lautarii - intr-un spectacol de exceptie la Palatul National. Vezi momentul in care maestrul Nicolae Botgros a lacrimat: „Eu stiu ca muzica pe timpul celor mai grele razboaie a ajutat” - VIDEO

Orchestra Lautarii in frunte cu Nicolae Botgros le-a dat intalnire spectatorilor la hora pacii aseara la Palatul National. Au cantat alaturi de artisti din Romania, dar si de la noi. Vezi cum a fost atmosfera acolo, intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

„Hora Pacii”, acesta a fost genericul concertului sustinut de Orchestra Lautarii in frunte cu maestrul Nicolae Botgros.

„Noi vorbim despre pace. Noi vorbim despre lucrurile care ne dor. Dorim la toata lumea sa fie pace, sa fie bine. Eu stiu ca muzica pe timpul celor mai grele razboaie a ajutat, a avut o oarecare contributie. Eu as vrea ca concertul de asta sa intre in sufletele oamenilor si sa ramana acolo.”, a spus dirijorul orchestrei Lautarii, Nicolae Botgros.

De asemenea instrumentistul Corneliu Botgros a mentionat ca atmosfera la concert este buna si plina de pozitivism. „Atmosfera din culise este una normala chiar daca imprejur oamenii sunt un pic mai tristi in legatura cu evenimentele din Ucraina. Atmosfera este una pozitiva in sala.”

Expozitie dedicata femeilor din Ucraina! Pictorita Galina Vieru va dona refugiatilor banii castigati de la expozitia sa „Rugaciuni de floare”: „Pentru prima data in viata mea am pictat plangand” - VIDEO

Seara nu a fost lipsita de momente emotionante. In amintirea Lidiei Bejanaru, fosta solista a orchestrei Lautarii in sala s-a auzit si o melodie interpretata de regretata artista. Momentul a adus pana la lacrimi pe maestrul Nicolae Botgros.

Sa sustina pace prin folclor si-au dorit si Ion Paladi, Ioana Capraru si Mihaela Tabura.

Alla Pugacheva a negat zvonurile ca ar fi parasit Rusia pentru totdeauna: „Vacanta, odihna si un tratament nu sunt considerate emigrare” - VIDEO

„Anul acesta concertul este dedicat in intregime pacii si noi cu tot respectul fata de vecinii nostri le suntem alaturi.”, a mentionat interpreta Ioana Capraru.

„Am vazut si stiu ca in sala avem si ucraineni. Speram ca prin acest concert sa le aducem pace in liniste si suflet.”, a adaugat interpretul Ion Paladi.

Cu gandul la pace au urcat pe scena si interpreti din Romania. Unul din ei a fost Ionut Fulea.

Mergi la concert, iar banii pentru bilet vor fi donati pentru refugiatii din Ucraina! Ce spune actorul si poetul Ronin Terente despre minifestivalul „Moldova home of peace”: „Eu sper ca mai devreme sau mai tarziu sa invatam din ceea ce ni se intampla” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie