26.01.2023
Un eveniment fabulos! Chiar daca alaturi i-au fost peste 200 de oameni, Nicolae Botgros a simtit lipsa sotiei sale la aniversarea sa: „Era bine daca eram alaturi de sotia mea, Liduta” - VIDEO

Legendarul dirijor al Orchestrei „Lautarii”, maestrul Nicolae Botgros, a implinit ieri 70 de ani. Cu ocazia zilei sale de nastere, muzicianul a organizat un eveniment grandios. Mai multe afla de la reporterul PRO TV Iulia Deliu, care a venit cu detalii intr-o transmisiune live pentru O Seara Perfecta. 

Cu ocazia zilei sale de nastere, maestrul Nicolae Botgros a organizat un eveniment de mare amploare, intr-un restaurant luxos din capitala. Seara a inceput cu intampinarea a celor peste 200 de invitati. Pe fundal canta muzica Lautarilor, o parte din orchestra era pe scena. La eveniment au venit familia, colegii, artisti atat din Moldova, cat si din Romania. 

Ziua Tatianei! Cine sunt vedetele din showbizul moldovenesc care poarta acest nume melodios - FOTO

Dupa intampinarea oaspetilor a urmat un moment mai trist, mai emotionant, dedicat regretatei interprete Lidia Bejenaru, sotia maestrului. 

De asemenea, un moment neobisnuit a fost faptul ca tortul muzicianului a fost prezentat si lumanarile s-au suflat chiar la inceputul evenimentului. Acesta a avut parte de un tort de dimensiuni extraordinare, in forma unei viori cu aripi aurii. 

Fiul muzicianului, Corneliu Botgros, a fost si el prezent la eveniment, impreuna cu sotia sa. „Ii urez traditionalul „La multi ani”, sanatate, caci are nevoie de ea. Si, ii promitem noi, Orchestra Lautarii, ca vom fi alaturi de el mereu”. 

Printre invitati s-a numarat si interpretul roman Marcel Pavel. 

„Nicolae Botgros inseamna totul, e o legenda vie a folclorului romanesc si moldovenesc. Suntem onorati ca ne aflam in aceasta seara aici. Ne leaga o prietenie de 25 de ani. Muzica fara Nicolae Botgros cred ca nu ar exista. Sunt fericit ca am avut ocazia sa cant alaturi de Nicolae Botgros, e o onoare pentru mine. Am venit la Chisinau de mare placere, special pentru aniversarea sa”, Marcel Pavel, interpret. 

EXCLUSIV: Andreea Bostanica iti face o excursie prin penthouse-ul sau pentru prima data: „Am optat ca totul sa fie alb” - VIDEO

De asemenea, printre invitati s-au regasit Ioana Capraru, Ion Suruceanu, domnul Glib, o multume de artisti din Moldova, dar si din Romania, demnitari de stat si familia sa. 

„Oamenii care sunt aici, sunt oameni alesi pe spranceana, oameni alaturi de care am crescut de cand am venit la Chisinau. Vreau sa le multumesc tuturor ca sunt alaturi de sufletul meu. Cei care nu au incaput astazi aici, sa nu se supere pe mine, fiind ca nu avem asa sala mare in Chisinau. Iar cei care sunt prezenti, sunt cei mai apropiati sufletului meu. Asta este petrecerea mea, la 70 de ani, la care era bine daca eram alaturi de sotia mea, Liduta. Dar, asa s-a intamplat. Viata merge inainte si mergem si noi inainte”, Nicolae Botgros, muzician. 

De-a lungul carierei sale artistice, maestrul mentioneaza ca s-a simtit un om implinit. 

„E acelasi baiat pe care l-am intalnit cand aveam 17 ani”. Olena Zelenska - mesaj emotionant dedicat sotului ei cu ocazia zilei de nastere - FOTO

„Am 43 de ani de cand stau in fata orchestrei, dar in general am 50 de ani de cariera artistica. Nu este greu, dar nici usor. Este frumos, pentru ca acesti ani i-am trait in triumf. Dar triumful inseamna ceva frumos pentru suflet, omenire, implinire. Am fost implinit. Daca un artist are triumf, este implinit. Daca sala este plina si publicul te primeste, este un lucru sfant. La toti le multumesc ca au fost alaturi de mine atatia ani. De aici incolo, vedem cum v-a fi”, Nicolae Botgros, muzician. 

Articole din aceeasi categorie