15.03.2023
Cea mai asteptata premiera a primaverii! La teatrul Geneza Art a fost jucata celebra piesa „Hamlet”, care a tinut spectatorii in suspans mai bine de 4 ore - VIDEO

O premiera celebra - pe scena teatrului Geneza Art! Aproape 5 ore, spectatorii au trait emotii dramatice si s-au teleportat intr-o epoca shakespeariana. Piesa Hamlet a ridicat sala in picioare. Cat timp s-au pregatit actorii pentru aceasta premiera si cum a fost seara de spectacol, vezi in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Ca de fiecare data, Daniela Burlaca reuseste sa aduca in fata oamenilor piese de teatru cu un mesaj profund. „Despre oameni este acest spectacol, despre puterea oamenilor de a schimba lumea si de a crea destine si de a jongla cu ele si de a jongla cu destinele altora. Este un spectacol de o mare actualitate si acest mesaj am incercat sa-l transmitem nu doar prin piesa lui Shakespeare, dar si prin viziunea nostra  a celor care am creat roluri si personaje. Am incercat sa aducem o maniera foarte personalizata si individuala a celor rostite si speram ca mesajul nostru va ajunge catre spectatori si poate va schimba mentalitatea macar putin macar atat cat este posibil, sa fim altfel decat suntem astazi intr-o lume cu foarte multe dificultati cu foarte multa durere si tistrete.”, a mentionat Daniela Burlaca, actrita, regizoare.

Printre spectatori, au fost surprinsi si pe cativa dintre cei mari actori din tara noastra. „Stiind calibrul Danielei Burlaca, stiind cotele la care care se ridica acest teatru si de fiecare data lanseaza cate o bomba in miscarea teatrala de la noi din Chisinau. Ne asteptam la ceva incitant, tineresc. Cred ca si cu o scenografie impresionanta ma gandesc.”, a spus Nelly Cozaru, actrita.

Diana Voevutki raspunde haterilor de pe Instagram: „Cei ce ne cred cu remorci, sunt frustrati...” - FOTO

„Avem mari asteptari, am venit sa avem o seara cu surprize si speram sa fie asa cum cunoastem Geneza Art.”, a spus actorul Mihai Fusu.

„Mai ales ca este un cast foarte interesant. Joaca Mihai Bordeian care este un actor surpriza. Suntem foarte curiosi sa vedem cum au dezvoltat aceasta surpriza, aceasta poveste in stilul Geneza Art.”, a explicat Boris Cremene, actor.

Timp de 40 de zile in care au avut repetitii, s-au dedicat la maxim. Actorii au marturisit ca sunt mandri ca au reusit sa joace dupa piesa lui Shakespeare. „Este o lucrare celebra, cunoscuta si montata, rasmontata in toata lumea. Ne-am pregatit foarte mult foarte minutios la acest spectacol, cu foarte multe zile de filmare, cu foarte multe zile de repetitii zile in scena, nopti in scena. A fost o lucrare dupa mine demna cu foarte mare responsabilitatea aleasa de catre regizoarea Daniela Burlaca, oferindu-ne sansa sa ne atingem de materialul lui Shakespeare, sa putrundem in interiorul lui si sa-l putem aducem pe scena teatrului din Republica Moldova.”, a spus Nicu Turcanu.

Era un sex-simbol in anii '80. Kim Basinger este de nerecunoscut in cele mai recente imagini

„Rolul meu in aceasta piesa este un fir rosu pe care il duce acest personaj. Porneste de la un punct si ajunge pana la capat, ati vazut, nu divulgam despre ce si cum pe pasi pentru ca oamenii trebuie sa vina la teatru daca vor sa vada Hamlet la Geneza Art. Este un personaj adaugat in aceasta piesa dar preluat de la Shakespeare, un simbol daca as putea sa spun aceasta doica. Mi-a fost destul de complicat la inceput sa o gasesc, dar cand am apucat caracterul personajului...”, a povestit Inna Colbasiuc, actrita.

Spectacolul Hamlet se va desfasura la teatrul Geneza Art pana pe data de 19 martie.

Articole din aceeasi categorie