04.02.2022
Viata este prea scurta pentru a avea un par neingrijit! Hairstylistul Daniela Ciornii-Ojoga iti spune ce alegeri fac moldovencele in materie de par, dar si cum sa obtii volumul si luciul perfect - FOTO

Un par bine ingrijit, voluminos si tuns la timp este o carte de vizita pentru fiecare femeie. Acesta iti poate accentua cu usurinta trasaturile feminine si iti scoate in evidenta cu succes frumusetea interioara. 

Despre importanta unei tunsori potrivite, algerile moldovenecelor in materie de coafura, dar si obtinerea blondului perfect ne-a vorbit intr-un interviu exclusiv pentru perfecte.md  hairstylistul Daniela Ciornii-Ojoga, cea care detine secretul obtinerii celor mai frumoase coafuri, dar si a blondului perfect. 

Are cea mai linistita vacanta de pana acum si ii place acest lucru. Olga Tapordei, moldoveanca care a cucerit Everestul povesteste cum este sa ai o vacanta pe Insulele Maldive - VIDEO

De ce trebuie sa tinem cont atunci cand ne alegem o tunsoare?

„Punctul de pornire, atunci cand alegem o tunsoare este forma fetei si proportiile ei. Forma ovala este una careia i se potrivesc cele mai multe tipuri de tunsori. Pentru forma rotunda se recomanda linii drepte pentru a lungi vizual trasaturile fetei. Pentru forma patrata se recomanda cararea pe mijloc pentru a echilibra forma fetei. Pentru forma alungita se poate opta pentru un breton alungit si niste scari. ” atentioneaza experta.

Ce servicii sunt cele mai solicitate in randul clientilor dumneavoastra?

„Pentru ca majoritatea clientelor mele sunt blondele, cele mai solicitate servicii sunt vopsirile in tehnicile moderne ca airtouch, balayage, contouring, shatush si bineinteles tratamentele pentru o hidratare intensa.”  

Care sunt cele mai populare coafuri printre moldovence?

„Pandemia a pus amprente majore in ceea ce priveste coafurile, ele au devenit mult mai lejere, vaporoase si mai putin complicate. Deci pentru evenimente, clientele prefera brushingul sau buclele lejere care completeaza orice tinuta, iar miresele opteaza pentru un coc lejer sau bucle in stil Hollywood.” 

Cum obtinem blondul perfect? Care sunt etapele pe care trebuie sa le urmam?

„Blondul perfect se obtine cu multa rabdare si implicare atat din partea mesterului cat si a clientei. Pentru ca parul sa aiba un aspect sanatos si un blond care intoarce privirile tuturor este nevoie de prosduse calitative. Clientele trebuie informate si instruite ca dupa procedura de vopsire din salon, sa continue cu disciplina in ceea ce tine de ingrijirea parului acasa, cu produse profesionale, cel putinun sampon si o masca hidratanta. Pentru mentinerea culorii si neutralizarea pigmentului cald in dependenta de caz, cu o masca nuantatoare.” sugereaza Daniela.

Sunt impreuna de aproape 17 ani si viseaza sa isi vada nepotii si stranepotii! INTERVIU fara secrete cu Marina si Teodor Carnat: „Abia asteptam sa vedem cum va fi relatia noastra peste 50 de ani”

Ce coafuri recomanzi fetelor sa incerce de 14 Februarie?

„De 14 februarie nu este necesar ca femeile sa se complice prea mult. O podoaba capilara ingrijira si o aranjare lejera de tip brushing te scoate din orice situatie.”

Care sunt cele mai importante etape in ingrijirea parului?

„Etapele cele mai importante in ingrijirea parului sunt vopsirea, hidratarea si tunsoarea o data in trimestru. Sa nu uitam de produsele de styling: un spray pentru volum, termoprotectia inainte de orice termo prelucrare a parului, cat mai putin de folosit placa de indreptat. ”

 Odata la ce perioada trebuie sa vizitam coaforul ?

„Pentru persoanele cu par carunt, este inevitabil de vizitat salonul lunar, la fel si pentru fetele blonde lunar se recomanda, tonarea, tunsoarea o data la 3-4 luni.”

Care sunt tendintele in materie de par in 2022?

„Tendintele anului 2022 sunt tunsorile si aranjarile cat mai naturale, cu capete cat mai pline, ceea ce time de vopsiri, culorile cat mai pastelate si calde .”

Ce trebuie sa facem pentru un aspect matasos si un volum instant al parului?

„Pentru aspectul cat mai sanatos al parului e necesar ca femeile sa foloseasca produse care li se potrivesc in dependenta de tipul parului. O etapa la fel de importanta este sa nu uite de hidratare. Pentru a obtine volum, piata beauty ne ofera o gama foarte larga de produse de la fixare mica si inalta. Samponul uscat ne vine in ajutor si el, imediat dupa spalare si uscare, aplicat la radacina samponul uscat poate face minuni daca este raspandit uniform la radacini, ulterior raspandit pe toata lungimea parului.” 

 Ce tehnica de vopsite a parului e cea mai actuala ?

„Cele mai actuale tehnici de vopsire raman a fi balayage-ul cu diferite interpretari combinat cu airtouch, in dependenta de rezultatul dorit.”

Fetele opteaza pentru un par lung sau scurt ?

„Desigur tehnicile despre care am vorbit mai sus se privesc uimitor pe parul lung dar se pot usor adapta si la parul scurt. Ca mester prefer parul lung pentru ca efectul e wow!” 

Asa mama, asa fiica! Obiceiul pe care printesa Charlotte l-a imprumutat de la mama ei, Kate Middleton

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie