31.03.2023
Se spune ca parul este cartea de vizita a unei femei! Afla care sunt cauzele caderii parului de la dermatologul, Veronica Vizdoaga - VIDEO

Daca te confrunti cu caderea excesiva a parului si nu stii care sunt cauzele, le poti afla usor prin intermediul unei metode moderne.

Toate femeile isi doresc sa aiba un par sanatos si frumos, de aceea este necesar sa avem grija corespunzator de podoaba capilara. Veronica Vizdoaga a venit cu mai multe detalii:„Tricoscopia este o metoda moderna de examinare a pielii scalpului si insasi a tijei firelor de par propriu zise. Astfel ca sa putem determina in ce faza de crestere se afla, respectiv sa venim cu o concluzie pentru pacientul nostru. Deci cauza caderii parului este foarte ampla, ea poate fi din exterior, poate fi o infectie bacteriana sau micotica, care duce la caderea parului, pe care noi dermatologii o tratam. Poate fi si o cauza interna, cum ar fi o dificienta e anumite microelemente, respectiv poate fi o problema hormonala sau o boala autoimuna. Caderea parului este ceva norml, 100 de fire sa cada pe zi este ceva normal, la fel cum este si fiziologic ca la o femeie dupa nastere sa ii cada din ambundenta parul sau l o persoana care primeste anumite medicamente.”

Caderea parului poate fi influentata de mai multi factori: „Cea mai frecventa cauza este stresul, predispozitia genetica, dereglarile hormonale, anumite medicamente, anumite boli autoimune si traumatizarea cronica a parului, atunci cand zilnic uscam parul cu feonul, sa spalam cu apa fierbinte, sa-i aplicam diferite masti grase si foarte grase. Deci trauma mecanica impletitul, cozile care traumeaza in timp parul, induce caderea parului.”

Are sau nu Johy Davis aere de vedeta? Vezi cat de sincer a fost interpretul si cum a raspuns la cateva intrebari - VIDEO

De asemenea tricoscopia parului este recomandata si barbatilor: „Caderea parului la barbati este foarte frecventa si acum vin si barbati care se confrunta cu alopecia androgena, cu caderea parului de tip masculin, par chel pe zona frontala. Care trebuie tratata, prevenita si tratata la timp, pentru ca daca lasam acest folicul sa se usuce timp de un an de zile si nu ii facem nimic, nu facem tratamente atunci este foarte greu sa-l restabilim.”

„A fost una dintre cele mai frumoase vacante”. Prezentatoarea stirilor PRO TV, Iuliana Maranciuc, noi detalii despre vacanta in Egipt, dar si cum a fost ceruta in casatorie - VIDEO

Rezultatele obtinute in urma analizelor, ajuta medicul dermatolog sa-ti descopere cauza caderii parului si sa iti recomande un tratament. „Putem stabili un diagnostic, sa-l indreptam pe pacient sa mearga sa afac careva investigatii.”

O alta problema a scalpului cu care se confrunta atat femeile, cat si barbatii este matreata. „Matreata este confortul anumitor bacterii la nivelul scalpului, atunci cand le creem conditii, par gras si foarte gras, exces de sebum, caldura si desigur PH-ul bazic, neutru la nivelul scalpului. Este necasar sa tratam cu anumite samponuri tratament, pielea la nivelul scalpului un timp indelungat si sa excludem acele spalari a capului cu apa fierbinte si foarte fierbinte. Aici este foarte importanta si dezinfectia pieptanului, fetei de perna sa fie efectuata. Trebuie sa ne restabilim starea de bine, metabolismul, sa mancam bine, sa nu mancam produse fast-food care ulterior ne provoaca anumite dereglarimetabolice, sa ne hidratam bine si sa excludem stresul.”

A facut senzatie la nunta cu rochia ei care cantarea 25 de kilograme! Vezi cu ce recomandari vine fashion bloggerita, Hellen Monroe, pentru viitoarele mirese - VIDEO

Articole din aceeasi categorie