09.12.2022
Ce este peelingul facial si cand se foloseste? Specialista Cristina Mahu iti spune tot ce trebuie sa cunosti despre aceasta procedura, dar si cum ingrijim tenul dupa efectuarea acesteia - VIDEO

Daca ai grija de tenul tau, atunci stii deja ca acum e perioada perfecta pentru exfoliere. Atentie insa la ce peeling-uri alegi si, mai ales, cum ingrijesti pielea dupa. Afla mai multe detalii de la specialista Cristina Mahu, care a fost invitata in cadrul emisiunii O Seara Perfecta.

Soarele a disparut, ceea ce inseamna ca este momentul potrivit pentru peeling, in dependenta de tenul pe care il avem totusi. „Vreau sa remarc, inainte de toate, de fapt, ca nu mai exista acel mit ca facem peeling-urile doar in perioada rece a anului. Avem o gama foarte larga de peeling-uri, pe care le putem efectua in orice perioada a anului, evident daca respectam regulile post peeling. In masa se vorbeste despre beneficiile acestei proceduri, insa mai putin se vorbeste despre importanta post procedurii”.

Visul ei a devenit realitate! Doina Danielean si-a cumparat un bolid de lux in valoare de peste 56 de mii de dolari. Vezi cum arata Mercedes GLE 2022 - VIDEO

„Ce inseamna de fapt procedura de peeling? Se aplica o cantitate de acid la nivelul tegumentului, pentru a provoca cumva tot mecanismul din interiorul pielii, acel renumit fibroblast. Cumva, acest acid distruge aceasta bariera hidrolipidica si, favorizand tuturor, provocam introducerea tuturor factorilor externi, aer rece, vant, praf si ne putem trezi cu careva inflamatii, iritatii, ceea ce nu este de dorit. Totodata, din desubtul stratului pielii, provocam o pierdere a apei din tesutul nostru. Este important ca noi sa avem intact aceasta bariera hidrolipidica. Sfatul meu ar fi ca persoana sa apeleze la un specialist calificat”, a explicat Cristina Mahu. 

Cand iesim din cabinetul specialistului dupa procedura de peeling, trebuie sa: „Evitam solarul, aplicam crema cu factor de protectie, este foarte important. Este nevoie ca sa restructuram cumva intreg tegumentul. In cabinet as recomanda ca specialistul sa efectueze o procedura de restabilire, cat si clientul acasa sa fie cat mai riguros si sa respecte acesti pasi importanti pentru refacerea acestei bariere”. 

„Intr-atat de bine evolueaza aceasta directie, incat avem peeling-uri dupa care ne simtim atat de bine, sunt atat de lejere facute, tenul este suplu, hidratat, nu avem aceasta exfoliere in masa. Vin aici cumva cu tendinte noi pe piata. Exista peeling-uri care se efectueaza intr-atat de inteligent unde tesutul este hidratat, stimulat si a doua zi esti foarte bine dispusa cu tenul tau. Multe femei sunt foarte multumite de rezultatul pe care il au dupa aceste peeling-uri”, a afirmat specialista. 

Natalia Gordienko - val de critici dupa ce a participat la festivalul de muzica „Pesnya goda”! Ce au scris internautii - FOTO

Daca inainte pielea ardea, era plina de roseata, frigea, acum totul este mult mai lejer. „Putem fi frumoase si bine cu noi, decat sa facem ceea ce ne duce la situatii mai neplacute si agresive cu tenul nostru”. 

Dupa procedura nu putem folosi unele produse: „Nu folosim produsele care contin acizi, pentru ca pe tenul nostru deja este aplicat un acid, ceea ce poate irita si mai mult tenul. Evident, cu o mare regularitate, specialistul trebuie sa aleaga produsele care ulterior pacientul el aplica acasa pentru a restabili tenul. In mare parte este necesar sa fie o concentratie de aminoacizi, ureie, acid hialuronic. Ele fac bine tenului nostru. Si nu uitam de protectia solara”. 

Ce produse ar trebuie sa adaugam in rutina noastra zilnica? „Tendinta in mass market este foarte plina si este cumva greu pacientul sa aleaga aceasta rutina acasa. Deseori pacientele vin deja cu bariera distrusa, pentru ca atunci cand vrei sa faci bine, insa faci in exces, nu face bine tenului. Trebuie sa alegi acele produse cu formula de biomimetica, adica cu ceea ce avem in tesutul nostru propriu din piele. Nu trebuie sa folosim in masa acizii, nu facem exfoliere acasa, pentru ca asta in timp duce la o stare uscata si deshidratata a tenului”.

De dimineata trebuie sa facem: „Spalarea tenului, dupa care facem tonifierea, pentru ca astfel reglam PH-ul pielii. Dupa care deja aplicam ser sau crema necesara tipului de ten si nu uitam de crema de protectie solara”. 

nt cele mai inalte vedete din Moldova si se mandresc cu acest lucru. Afla ce intaltime au Tatiana Heghea, Anisoara Puica, Cleopatra Stratan, dar si alte interprete din tara - FOTO

Peeling-ul trebuie facut doar atat cand iti spune specialistul. „Dar, sa nu uitam si de faptul ca atunci cand tu te vezi in oglinda si nu te simti bine cu tine, atunci suna specialistul”. 

Articole din aceeasi categorie