19.09.2022
Asa n-ai mai vazut-o pe Maia Sandu! Presedinta a fost machiata de make-up artista de la noi, Dika Cheptine, la Londra - FOTO

Presedintele, Maia Sandu, se afla in Marea Britanie pentru a fi prezenta la inmormantarea Reginei Elisabeta a II-a.

„Din nou, o absoluta onoare de a ne revedea cu doamna presedinta, macar si in vizita de lucru, macar si pentru scurt timp. We happy!”, a scris make-up artista Dika Cheptine pe pagina sa de Facebook si a atasat o fotografie alaturi de presedinta si hairstylist.

Sefa statului intotdeauna apare in public avand un stil oficial si un machiaj simplu. Insa, de data aceasta stilistele i-au creat un look feminin, gratios si mai diferit.

Destainuirile continua! Nina Cretu, despre avantajele si dezavantajele intr-o relatie cu un barbat mai in varsta: „Eu m-am maturizat mult mai devreme” - FOTO

Maia Sandu se va afla astazi la Londra, unde va lua parte la funeraliile de stat ale Majestatii Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducandu-i un omagiu in numele tuturor cetatenilor Republicii Moldova. 

Maia Sandu s-a nascut la 24 mai 1972, in satul Risipeni, raionul Falesti.

Maia Sandu a studiat la scoala din satul Risipeni. In 1994, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Management. Din 1995 pana in 1998, a studiat la Academia de Administratie Publica din Chisinau, obtinand titlul de Master in relatii internationale.

Enrique Iglesias, gest nepotrivit in public: a sarutat pasional o fana si a postat imaginile pe Instagram

In perioada iulie 1994 – martie 1998, Maia Sandu a activat in calitate de consultant, sef adjunct de directie, la Ministerul Economiei.

In perioada martie 1998 – august 2005, a lucrat in calitate de economist la Oficiul Bancii Mondiale de la Chisinau.

Din august 2005 pana in iulie 2006, a fost director al Directiei generale politici macroeconomice si programe de dezvoltare la Ministerul Economiei si Comertului.

Intre 2006 si 2009 a fost consultant in diferite proiecte in domeniul bunei guvernari si reformei administratiei publice.

In 2010, Maia Sandu a obtinut titlul de Master in politici publice, dupa finalizarea studiilor la Scoala Kennedy de administratie publica a Universitatii Harvard SUA. Ulterior, in perioada iunie 2010 – iulie 2012, a fost Consilier al directorului executiv al Bancii Mondiale la Washington.

Timp de doi ani, Maia Sandu a trait in Statele Unite ale Americii, avand un salariu de 10 mii de dolari, insa la un moment dat a decis sa revina in Republica Moldova. „Mi-a fost dor de casa. Am vrut sa imi mai dau o sansa acasa si simteam si stiam din experienta a mai multor moldoveni de la Washington ca daca stai mai mult de doi, trei, patru ani e mult mai greu sa revii si eu stiam ca aici e limita. Sau revin acum sau raman acolo. Sa raman acolo era destul de complicat, practic iti vezi familia o data in an. Daca ai bani poti sa faci un efort financiar sa revii de doua ori pe an, dar acum este mult mai complicat. Cand esti intr-o tara europeana e mult mai simplu. Sa-ti vezi familia o data in an nu este un lucru placut si am zis ca vin sa incerc sa vad daca reusesc sa fac ceva acasa. Daca nu e nici o sansa sa pot sa fac ceva acasa, sa ma simt implinita, utila, intotdeauna pot sa ma intorc inapoi.”, spunea presedinta intr-un interviu.

In iulie 2012, Maia Sandu a devenit ministru al Educatiei in Guvernul Republicii Moldova, functie detinuta pana in iulie 2015.

In mai 2016, Maia Sandu a infiintat si a fost desemnata presedinta Partidului Actiune si Solidaritate, functie pe care a detinut-o pana in decembrie 2020 si la care a renuntat dupa castigarea alegerilor prezidentiale.

Din februarie 2019 pana in iunie 2019, a fost deputat in Parlamentul Republicii Moldova.

In iunie 2019, Maia Sandu a fost desemnata in functia de prim-ministru al Republicii Moldova, functie detinuta pana in noiembrie 2019.

Pe 24 decembrie 2020, Maia Sandu a fost investita in functia de Presedinte al Republicii Moldova, dupa victoria din 15 noiembrie 2020, cand a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Maia Sandu vorbeste limba romana (materna), limba engleza si limba rusa.

Articole din aceeasi categorie