21.03.2022
Una dintre cele mai bune antrenoare de pole dance din Ucraina, Antonina Nakorneeva, munceste la scoala Cristinei Scarlevschi: „Am inteles ca venind intr-o tara straina trebuie din ceva sa traiesc” - VIDEO

Chiar daca trebuie sa ia viata de la capat intr-o tara straina, unii refugiati ucraineni o fac cu fruntea sus si chiar au posibilitatea sa se ocupe cu ceea ce le place. Este cazul si unei profesoare de dans la bara din Odesa care deja preda la scoala Cristinei Scarlevschi. Cunoaste-o pe tanara dansatoare intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Antonina Nakorneeva are 42 de ani, iar 37 dintre ei i-a dedicat sportului. Ea este una din pionerii pole dance-ului in Ucraina. De mai bine de 13 ani a dezvoltat si promovat acest sport in tara ei. „Deja de 13 ani ma ocup si predau pole dance-ul. Sunt una din cele mai importante antrenoare din Ucraina. Eu invat viitorii antrenori de pole din tara mea. Practic sportul de la 5 ani, am studii in domeniul sportului. Antrenor de fintess sunt deja de 25 de ani.”, a povestit femeia.

La doar 14 ani, are peste 100 de diplome si trofee castigate la diverse concursuri din lume, iar cel mai drag pentru el este cel luat in Ucraina. Oleg Spinu: „Vreau sa fie pace, sa nu fie neintelegeri intre oameni.” - VIDEO

Interesul fata de dansul la bara a aparut intamplator, atunci cand a vazut acest sport la televizor, iar pregatirea sa sportiva a fost o motivatie de a incerca sa-l practice. „Nimeni nu stia nici in Ucraina, nici in Rusia sau Moldova ce inseamna pole dance, cu toate acestea am vazut la TV cum niste fete danseaza la bara. Am inteles ca acesta este striptease, dar eu intelegeam ca pot ceva mai mult decat atat. Mai tarziu am vazut pe internet ca in America de Nord si cea de sud se organizeaza diferite campionate in acest sens. Am inteles atunci ca acesta este de fapt un tip de sport. Abia in 2009 a aprut primul studio in Odesa de pole dance.”

Campioana mai multor concursuri nationale si internationale acum Antonina preda acest sport atat adultilor cat si copiilor. „De cinci ani predau acest sport si copiilor cu varsta de la sase ani in sus. In Ucraina sunt campionate in cadrul carora persoane de toate varstele lupta pentru a castiga. In cadrul concursurilor sunt niste reguli foate stricte, trebuie sa fie acoperita zona decolteului, dar si fesele.”, a povestit Nakorneeva.

Presedintele Zelenski, video call cu Mila Kunis si Ashton Kutcher - FOTO

La varsta sa antrenoarea are o silueta de invidiat, iar totul datorita sportului.

Ca si soarta multor ucraineni, odata cu 24 februarie, s-a schimbat si viata Antoninei. Chiar daca se auzeau zvonuri ca ar putea incepe razboiul, antrenoarea nu credea ca in secolul XXI acest lucru este posibil. „M-am trezit la 5 dimineata din cauza zgomotelor si am intrat pe internet unde am vazut ca Putin ne-a declarat razboi.”

Dupa 10 zile traite in frica sub sunetul sirenelor si nopti dormite in subsolul casei, Antonina a decis sa fuga de razboi in Moldova. „Am luat cu noi cele mai importante lucruri si am venit aici.”

Ajunsa in Moldova, femeia a cautat o scoala de pole dance unde ar putea sa munceasca. „Am inteles ca venind intr-o tara straina trebuie din ceva sa traiesc.”

Poveste de viata impresionanta! Unul dintre cei mai cunoscuti hairstylisti din Odesa, Igor Zhylin a fugit din urgia razboiului, lucreaza la Chisinau si nu intentioneaza sa se mai intoarca: „Bunica mea este din Moldova si viata m-a readus acasa” - VIDEO

Acum femeia preda in studio-ul de pole dance al Cristinei Scarlevschi. Atat Cristina cat si elevele sale sunt bucuroase ca pot invata de la un specialist ca Antonina.

Chiar daca ii place la Chisinau, Antonina vrea acasa pentru ca ii este dor de cei apropiati, dar si de mare. „Noi intelegem ca oamenii simpli nu au nici o vina.”, a povestit in cele din urma profesoara.

Articole din aceeasi categorie