10.11.2022
Te-ai plictisit de sala de forta? Antrenamentele TRX sunt solutia perfecta pentru tine. Antrenoarea Ecaterina Verbitcaia iti explica cum te pot ajuta acestea sa slabesti, dar si sa te tonifiezi - VIDEO

Vrei sa slabesti si sa-ti tonifiezi corpul intr-un mod armonios? Cu ajutorul a doua benzi si greutatea propriului corp, poti avea parte de un antrenament mai diferit. Ce sunt antrenamentele TRX si prin ce se deosebesc de cele standard, afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

TRX-ul este un instrument cu ajutorul caruia se efectueaza majoritatea exercitiilor in suspensie. Presupune folosirea propriei greutati pentru a pune in miscare toate grupele de muschi ale corpului. „Antrenamentele cu TRX sunt niste antrenamente cu curele pentru toate grupele de muschi si fara presiune pe coloana pe coloana vertebrala. Cel mai mare avantaj este faptul ca nu exista presiune pe coloana vertebrala.”, a mentionat antrenoarea Ecaterina Verbitcaia.

TRX este un antrenament perfect pentru un program de fitness intensiv. „Multe persoane vin aici ca sa slabeasca, insa eu ma focusez mai mult pe intarirea muschilor, pe metodele care fac ca genunchii sa nu doara. Fetele trebuie sa primeasca placere nu din faptul ca au slabit, dar pentru ca si-au atrenat muschii.”, a spus antrenoarea.

O cheama Azaleya. Este o fetita responsabila si ii invata pe cei mici cum sa recicleze deseurile electronice. Afla mai multe despre proiectul pe care l-a implementat presedintele Moldcontrol, Iulian Gamureac - VIDEO

Dar care este deosebirea dintre un antrenament TRX si unul standart? „Nu este presiune pe coloana vertebrala si se micsoreaza presiunea pe articulatii si genunchi. Cu aceste centuri te poti antrena si fara a avea alaturi de tine un antrenor, insa totusi acesta te ajuta deoarece el iti arata cum se fac corect exercitiile si te motiveaza.”

Daca iti doresti sa slabesti, trebuie sa adopti si o alimentatie corecta. „Poti si sa slabesti insa ai nevoie si de o alimentatie corecta. Mereu trebuie combinate antrenamentele cu alimentatia si somnul.”, a recunoscut Ecaterina.

Acest tip de antrenament permite dezvoltarea fortei, coordonarii si flexibilitatii corpului. „Cu ajutorul acestui atrenament poti face nu doar cardio, dar si exercitii de intindere a muschilor.”

TRX este recomandat si in antrenamentele de recuperare pentru cei care au probleme cu incheieturile sau cu spatele.

Ti-ai dori sa practici hipismul, dar ai emotii? Frica de cai este un sentiment care poate fi depasit. Afla de la antrenoarea Vladlena Apostolachi tot ce trebuie sa stii despre prima lectie de echitatie - VIDEO

Articole din aceeasi categorie