10.11.2022
Ti-ai dori sa practici hipismul, dar ai emotii? Frica de cai este un sentiment care poate fi depasit. Afla de la antrenoarea Vladlena Apostolachi tot ce trebuie sa stii despre prima lectie de echitatie - VIDEO

Ce trebuie sa stii despre prima lectie de echitatie, dar si care sunt pregatirile pentru un antrenament, afla in cadrul unui interviu marca O Seara Perfecta.

Hipismul influenteaza pozitiv nu doar starea fizica a calaretului, dar si starile emotionale, dezvoltand deprinderi sanatoase. „Acest lucru este benefic pentru forma noastra fizica, este bine pentru starea noastra emotionala. Cand comuni cu acest animal minunat uiti de toate problemele. In timp ce calaresti lucreaza toate grupele de muschi.”, a mentionat antrenoarea Vladlena Apostolachi.

Calul pe care vei urca prima data este ales special pentru incepatori. Astfel, nu va face nimic imprevizibil care sa te puna in pericol.

O cheama Azaleya. Este o fetita responsabila si ii invata pe cei mici cum sa recicleze deseurile electronice. Afla mai multe despre proiectul pe care l-a implementat presedintele Moldcontrol, Iulian Gamureac - VIDEO

Inainte de antrenament, este important sa respectam pasii de pregatire.„Noi pregatim calul, il curatam dupa care putem si restul echipamentului. Atat calaretului cat si calului trebuie sa ii fie confortabil. Inainte si dupa antrenament caii sunt curatiti, acest lucru este obligatoriu.”, a spus Vladlena Apostolachi.

Dupa ce ai insusit elementele de baza, vei fi pregatit sa incerci trapul. Chiar daca nu este un ritm deosebit de rapid, este saltaret si s-ar putea sa fie mai complicat sa gasesti echilibrul. 

Daca nu ai mai avut ocazia sa calaresti si iti este frica, antrenorii te pot ajuta sa depasesti aceasta bariera. „Scoala noastra este de stat si este gratuita si invata la moment peste 200 de elevi aici. De la 10 ani se formeaza grupele. Noi pe toti ii primim cu mare placere.”, a povestit Vladlena Apostolachi.

A trait emotii de nedescris! Pictorita din Republica Moldova, Galina Vieru, si-a expus lucrarile Palatul Europei de la Strasbourg: „Ne-am dori sa ne integram in Europa si sa facem acest pas prin ajutorul artei” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie