Hipismul influenteaza pozitiv nu doar starea fizica a calaretului, dar si starile emotionale, dezvoltand deprinderi sanatoase. „Acest lucru este benefic pentru forma noastra fizica, este bine pentru starea noastra emotionala. Cand comuni cu acest animal minunat uiti de toate problemele. In timp ce calaresti lucreaza toate grupele de muschi.”, a mentionat antrenoarea Vladlena Apostolachi.
Calul pe care vei urca prima data este ales special pentru incepatori. Astfel, nu va face nimic imprevizibil care sa te puna in pericol.
Inainte de antrenament, este important sa respectam pasii de pregatire.„Noi pregatim calul, il curatam dupa care putem si restul echipamentului. Atat calaretului cat si calului trebuie sa ii fie confortabil. Inainte si dupa antrenament caii sunt curatiti, acest lucru este obligatoriu.”, a spus Vladlena Apostolachi.
Dupa ce ai insusit elementele de baza, vei fi pregatit sa incerci trapul. Chiar daca nu este un ritm deosebit de rapid, este saltaret si s-ar putea sa fie mai complicat sa gasesti echilibrul.
Daca nu ai mai avut ocazia sa calaresti si iti este frica, antrenorii te pot ajuta sa depasesti aceasta bariera. „Scoala noastra este de stat si este gratuita si invata la moment peste 200 de elevi aici. De la 10 ani se formeaza grupele. Noi pe toti ii primim cu mare placere.”, a povestit Vladlena Apostolachi.