10.11.2022
O cheama Azaleya. Este o fetita responsabila si ii invata pe cei mici cum sa recicleze deseurile electronice. Afla mai multe despre proiectul pe care l-a implementat presedintele Moldcontrol, Iulian Gamureac - VIDEO

Afla povestea papusii care te indeamna sa sortezi deseurile electrice si electronice de la Iulian Gamureac, in cadrul unui interviu marca O Seara Perfecta.

Iulian a povestit mai multe detalii despre eroina acestei campanii. „Am dat contur unui proiect, trebuia sa inventam ceva si uite ca universul ne-a ghidat un pic aici si ne-a sugerat sa personalizam si sa-i dam alt curs pentru ca trebuia sa fie o celula. Fiind eu in Canada in aceasta iarna mi-a venit aceasta idee. Pentru ca fiica noastra a devenit ingeras in toamna anului trecut si aici universul a venit cu ideea sa-i dam curs si viata fetitei noastre care era Felicia-Ioana, dar acum este Azaleya. Ea are un rol foarte important in gestionarea deseurilor si in proiectele pe care trebuie sa le lansam curand.”, a mentionat presedintele Moldcontrol, Iulian Gamureac.

Principalul scop al proiectului, dupa cum a spus chiar Iulian este sa invete copiii cum sa sorteze corect deseurile.„Am vrut sa ajungem la copilasi. Copilasilor sa le placa aceasta jucarie de plus care este de fapt un suflet. Toti care o au acasa spun ca cei mici dorm mai bine. Am facut cam 500 de papusi pentru prima etapa. Ulterior vor fi confectionate cred ca 10 mii. E un proiect vast, nu vorbim de o campanie de o zi sau de o luna. Urmeaza Scoala Azaleya, Gradinita Azaleya, vom veni de fapt la toti cei mici pentru a le explica ce inseamna deseu si mai noi copiii trebuie sa inteleaga ca deseul este o resursa.”, a povestit presedintele Moldcontrol.

Melania Trump, eleganta si zambitoare in ziua alegerilor. Ce detalii au atras atentia?

Deocamdata Azaleya apare intr-un desen animat in care explica celor mici ce trebuie sa faca cu deseurile electronice. „Deseurile electronice sunt toate cele care lucreaza pe curent sau cu baterii. Telefon, televizor, imprimanta, absolut tot. Nu este atat de greu sa reciclezi. De telefoane va debarasati prin anumite campanii sau chiar prin echipa mobila.”

„Important este sa stim ce facem cu ele dupa ce sunt uzate si sa le dam viata. Lumea nu prea intelege ce zic eu la capitolul resurse. Noi ne folosim de diferite resurse naturale pentru a confectiona un laptop, dar ce facem daca nu este implementat mecanismul economiei circulare. Cei mici inteleg mai multe decat maturii.”, a adaugat in cele din urma Iulian.

A trait emotii de nedescris! Pictorita din Republica Moldova, Galina Vieru, si-a expus lucrarile Palatul Europei de la Strasbourg: „Ne-am dori sa ne integram in Europa si sa facem acest pas prin ajutorul artei” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie