18.11.2021
La 20 de ani nu stia ce inseamna rugby, iar acum joaca in una dintre cele mai cunoscute echipe din lume. Afla povestea moldoveanului Andrei Mahu, care are o inaltime de peste doi metri - VIDEO

Andrei Mahu este un jucator de rugby ce isi desfasoara activitatea in Franta. Acesta este deosebit nu doar prin activitatea pe care o practica, dar si datorita inaltimii de 2, 05 metri.

 

 

In cadrul emisiunii O Seara Perfecta, Andrei a spus ca a ajuns sa joace rugby din intamplare, insa parametrii fizici pe care le poseda l-au ajutat foarte mult. Acesta are inaltimea de 2 metri si 5 centimetri, iar greutatea de 125 kilograme.  

Jucatorul mentioneaza ca este chiar unul din cei mai inalti jucatori din lume din domeniul dat.

Acum 10 ani, tanarul a inceput sa joace basket la ASEM, insa peste jumatate de an a ajuns sa faca rugby, iar totul datorita antrenorului Sergiu Motoc, care cauta noi jucatori pentru echipa sa. 

Acesta a recunoscut: "Nu stiam ce-i aia rugby, am cautat pe google si am aflat abia la 20 de ani. Mai putin de un an am facut parte din nationala, dupa care am semnat primul meu contract in Romania, la Constanta."

Dupa activitatea sa la Constanta, jucatorul de rugby a semnat un alt contract, deja la Timisoara, echipa data fiind campioana Romaniei. 

Valentina Nafornita - onorata la Presedintie! Maia Sandu i-a inmanat sopranei Ordinul Republicii. Vezi momentul istoric - VIDEO

Pe langa experienta din Moldova si Romania a urmat si semnarea unui contract la Parma, cu cea mai buna echipa de rugby din Italia.

Pana a ajunge in Franta a mai capatat experienta jucand in Rusia si Marea Britanie.

De 10 ani, Andrei joaca rugby si recunoaste ca: "Cand ai treizeci de ani in sportul nostru este varsta la care te deschizi, ai cele mai bune reusite". Cu toate acestea, tanarul spune ca poti activa in acest domeniu atata timp cat iti permite pregatirea fizica. Cel mai inaintat in varsta jucator de rugby pe care il conoaste are 38 de ani.

Intrebat daca isi doreste sa se intoarca in Moldova, Andrei spune ca ii este dor de parinti si rude, insa intelege ca peste hotare sunt mai multe perspective de a te dezvolta. 

Britney Spears a baut sampanie pentru prima data in 13 ani si a anuntat ca vrea sa aiba un copil: „Sper sa fie fetita”

Povestind despre viata in Franta acesta afirma: "Dupa Anglia e putin mai diferit, insa dupa atata ploaie imi prinde bine si putin soare."

Andrei Mahu este un rugbyst din Glodeni, Republica Moldova care joaca in prezent pentru echipa franceza USA Perpignan.

Articole din aceeasi categorie